Görüş Bildir

"Barış ve huzurun sağlanması için İslam birliği oluşturulmalı"

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, ABD uçaklarının Diyarbakır'a konuşlandırılması ile ilgili yazılı basın açıklaması yaparak, tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için yegâne güç olabilecek İslam Birliğinin acilen oluşturulması gerektiği vurgusunda bulundu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı, ABD uçaklarının Diyarbakır'a konuşlandırılması ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, İslam Birliğinin oluşturulması ile ancak, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyada barış ve huzurun sağlanabileceğinin altı çizildi.

İSLAMİ BİRLİKTELİK

On yıllardır Amerika tarafından İslam coğrafyasında akıtılan kana dikkat çekilen yazılı basın açıklamasında,  “On yıllardır İslam coğrafyasında kan akıtan, özellikle de Mart 2003 tarihinde Irak’ı işgal etmesiyle yüzbinlerce masumum kanına giren ve milyonlarca insanı yerinden yurdundan edip mülteci ve dilenci durumuna düşüren emperyalist ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesiyle İslam coğrafyasında devam eden fitne ateşi, kan ve gözyaşı giderek artmıştır” denildi.

IŞİD'E MÜDAHALE BAHANNESİ

Açıklamada, geçtiğimiz Ağustos ayında İncirlik’te konuşlandırılan ABD askerleri ve savaş uçaklarının, IŞİD’e müdahale bahanesiyle Suriye’de sivil alanlarını bombalayarak binlerce Müslümanın bombalar altında can verdiğine sebep olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde ise ABD savaş uçakları ve ordu personellerinin Diyarbakır’da konuşlandırıldığı hatırlatılması yapılan açıklamada, Buradan havalanan insansız ABD savaş uçaklarının Suriye’deki sivil hedefleri bombaladığı ve yüzlerce çocuk, kadın, yaşlı sivilinin katledildiğinin altı çizildi.

ABD VE RUSYA'NİN İTTİFAKI

Açıklamanın devamında, “ABD öncülüğündeki Batı şer koalisyonunun aylardır Suriye’de akıttıkları sivil kana doğrudan ortak olmak isteyen Rusya da Suriye’ye müdahale edip sözde IŞİD mevzilerini vurmak bahanesiyle IŞİD’le alakası olmayan, sivillerin yaşadığı alanları bombalamış ve onlarca kişinin katledilmesine yüzlerce kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada ABD ve Rusya’nın kan akıtmayı felsefe haline getirdiği vurgusu yapılarak, “Çocuk, kadın, yaşlı, sivil ayrımı yapmadan kan akıtmayı hayat felsefesi haline getiren ABD ve Rusya başta olmak üzere, her platformda bunlara destek verdiklerini açıklayan tüm şer odaklarını lanetliyor ve ABD savaş uçaklarının İncirlik ve Diyarbakır’da konuşlanmasına izin veren hükumetin bu kararını kınıyor ve bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz.”  İfadeleri kullanıldı.

İslam ümmetinin bu dağınıklığından istifade edip neredeyse İslam coğrafyasının her yerinde fitne ateşi yakıp kan ve gözyaşı akıtan emperyalist Batı ülkelerinin bu katliamlarına artık dur denilmesi gerektiği belirtilen açıklamada son olarak, “Bunun için de başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için yegane güç olabilecek bir İslam Birliğinin acilen oluşturulması gerektiğine olan inancımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” ifadeleri kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi