"Canavarca Hisle" öldürmeye 9'ar kez müebbet!

Diyarbakır’da 6-7-8 Ekim’de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının canavarca hisle öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Diyarbakır 5. Ağır Mahkemesi tarafından kabul edildi. Suçlulara 5’er ve 4’er kez olmak üzere toplam 9’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

 Diyarbakır’da 6-7-8 Ekim’de IŞİD bahanesiyle düzenlenen Kobani protestoları nedeniyle Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un uğradığı saldırı neticesinde öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame bugün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Savcısı Hakan Özdemir’in hazırlamış olduğu iddianamede “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ifadesi ise dikkat çeken ayrıntıydı.

>CANAVARCA HİSLE ADAM ÖLDÜRMEK

>İşte bu suçlamalara ilişkin 34 kişiye “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan 4’er, “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma” suçundan 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiği öğrenildi.

>Bu arada iddianamede bazı sanıklar hakkında ise “Terör Örgütü Propagandasını yapma”, “Konut dokunulmazlığını ihlal” ve “Nitelikli Hırsızlık” suçlarından dolayı da cezalandırılmaları istenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz