Görüş Bildir

25 yıl sonra Nisan karı!

Diyarbakır'ın dağlık bölgelerinde dün Nisan karı yağdı. Kulp ve Ergani'de 25 yıl aradan sonra Nisan ayında kar yağdı.

25 yıl sonra Nisan karı!

Ergani'de 2 gündür etkili olan yağmur, ilçenin yüksek yerlerinde yerini lap lapa kar yağışına bıraktı. Ergani'de bu durumun 25 yıl aradan sonra ilk kez yaşandığı bildirildi. Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Hamit Bıçak, "Ergani'de, 25 yıl önce Nisan ayında kar yağmıştı. Ben böyle bir şey görmedim. Büyüklerimiz Nisan karlarını anlatırlardı. İnanmazdık. Ama doğruymuş. Bunu bu yıl gördük" dedi. Bıçak, Nisan ayında yağan karın su kaynakları ve bitki örtüsü için çok önemli olduğunu kaydetti.

KULP BÖLGESİ BEYAZ

Hasanding Dağları ile Kulp'un Ağaçkorur, Baloğlu, Yaylak, Alaca, İslamköy mahallerinin üst tarafında bulunan tepeler akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Kulplular, Nisan ayının sonunda yağan kar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Nisan ayında karın yağdığını ilk kez gören Hasan Demir, "Yaşım 55 ve ilk defa  bu mevsimde yani 24 Nisanda  kar yağdığına şahit oldum. Bu kar yağışı, hava sıcaklığını mevsim  normallerin altına inmesine neden oldu. Bazı meyve ağaçlarına zarar verdiği gibi, yazlık sebze bahçeleri için ekmiş olduğumuz  domates, biber patlıcan fidelerimiz zarar gördü" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi