3. Doğa Yürüyüşü Hani'de Yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Jingeh Ekoloji Kolektifi ile ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşünün 3.'sü Hani’nin Seren köyü Ayn-Kebir ve Bırkleyn mağaralarına yapıldı.

3. Doğa Yürüyüşü Hani'de Yapıldı

DİYARBAKIR - Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün 'Doğa ile bütünleş sporla özgürleş" sloganıyla düzenlediği ücretsiz doğa yürüyüşünün üçüncüsü Seren köyüne yapıldı. Jingeh Ekoloji Kolektifi ile ortaklaşa düzenlenen yürüyüşe 53 doğasever katıldı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Doğaseverler, sabahın erken saatlerinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda buluşarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği araçlarla Seren köyüne hareket etti. Doğaseverler, yürüyüşe başlamadan önce Jıngeh aktivistleri tarafından nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildi. Üzerinde “Doğa ile bütünleş sporla özgürleş doğa yürüyüşü" yazılı tişörtler giyen ve beyaz şapkalar takan doğaseverler, Seren köyünde bulunan Ayn-Kebir doğal kaynak suyuna kadar patika yollardan yürüdü. Ayn-Kebir suyunda bir süre dinlenen doğaseverler, tekrar yürüyüşün başladığı noktaya geri döndü.

ÇÖZÜM SÜRECİYLE

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nde eğitmen olarak çalışan Gül Bozkurt, doğa yürüyüşünü düzenledikleri günden beri halkın yürüyüşü büyük bir coşkuyla beklediğini kaydetti. Şimdiye kadar yapılan doğa yürüyüşlerine 150 kişinin katıldığını hatırlatan Bozkurt, "Yürüyüşümüzün en büyük amacı insanları kent yaşamından uzaklaştırmak. AVM’lere takılı kalan insanlarımızı, bir günlük de olsa doğa ile bütünleştirip, doğadaki canlıları, güzellikleri görüp bunları hem tanımak hem de tanıtmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Yürüyüşün ardından doğaseverler, tarihi Bırkleyn Mağaraları’na gitti. Burada bir süre dinlenen doğaseverler, ardından mağaraları gezerek yürüyüşlerini bitirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz