650 çocuk eğlendi

Büyükşehir Belediyesi, Şengalli çocukların savaş ve göç travmasını aşmalarına yardımcı olmak için 250 Şengalli çocuğu ve dezavantajlı 400 çocuğu sirke götürülerek, eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağladı.

650 çocuk eğlendi

 font-family>İsa İPEK/Emin FİDANCI

font-family>DİYARBAKIRfont-family>-Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği sirk gösterisinde 650 çocuk eğlenceli dakikalar geçirdi.

                     

Batıkent Meydanı’na kurulan ve Kazakistan’dan gelen Arena Sirki’nin gösterisine Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü’nde yıl boyunca eğitim gören 400 çocuk ile DAİŞ saldırıları sonucu Şengal’den göç edip Fidanlık Yaşam Alanı’nda kalan 250 çocuk katıldı. 90 dakika süren, içeriğinde çeşitli akrobasilerin ve palyaçoların gösterilerinin yer aldığı Arena Sirki’ne çocuklar, eğlenceli, heyecanlı ve neşeli anlar geçirdi.

Sirkte eğlenceli dakikalar geçirdiler

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Genel Sekreter Fethi Suvari, Kobane ve Şengal’den Diyarbakır’a yoğun bir göçün yaşandığını söyledi. Göç edenlerin yaşadıkları sıkıntıların belediyeyi yakından ilgilendirdiğini belirten Suvari, Şengal’den gelen 4 bin Ezidinin çok fazla sosyal iletişiminin bulunmadığını, yaşam alanlarının Fidanlıkla sınırlı olduğunu, bu durumun da bir takım sorunların yaşanmasına sebebiyet verdiğini dile getirdi. Ezidilerin yaşadıkları savaş ve göç travmasını aşmaları için belediye olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Suvari, kadın, çocuk ve yetişkinlere dönük faaliyetler yaptıklarını ve bununla Ezidileri tekrardan yaşama katmayı amaçladıklarını vurguladı.

Dezavantajlı 400 çocukta faydalandı

Ezidilerin sosyal iletişim kurmasını sağlamak için 250 Şengalli çocuğun sirkle tanıştırıldığını söyleyen Suvari, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşam Alanı’nın bence en önemlisi çocuklardır. Birçok çocuk farklı arayışlar içinde örneğin istedikleri eğitimleri alamıyorlar. Belediye olarak bizler onları kentte ve kent insanıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu gün yapılan sirk etkinliği de bunun bir parçasıdır. Sirkte yaşadıkları eğlenceli dakikalar çocuklar için önemli bir anı olarak kalacaktır. Bunun dışında Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü’nde eğitim gören çocuklarla bu anı paylaşmaları ve iletişim kurmaları bizler açısından oldukça önemlidir. Yapılan etkinlikle 250 Şengalli çocuk dışında Diyarbakır’da dezavantajlı diyebileceğimiz 400 çocukta bu etkinlikten faydalandı.”

Travmayı atlatma eğitimleri düzenlenecek

4-11 Nisan tarihleri arasında Sınır Tanımayan Psikiyatrlar Birliği’nin Fidanlık Yaşam Alanı’nda bir çalışma yapacağının bilgisini veren Suvari, heyetin özellikle travmayı atlatma konusunda personellerini eğiteceklerini söyledi. Daha sonraki programlarında Ezidilerin kentle diyaloğunu sağlama ve üretime geçmeleri adına çalışmalarının olacağını bildiren Suvari, “Çocukların eğitime katılması, el becerilerinin gelişmesi için atölyeler veya var olan becerilerin üretime katılması için çeşitli çalışmalarımız olacak.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz