AK Parti’den HDP’ye geçiş

Sur Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Mehmet Çelik, AKP'nin yoğun oy aldığı Têrkan bölgesinde yaşayan aile bireyleri ile beraber HDP'ye geçti.

AK Parti’den HDP’ye geçiş

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR - Sur Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Mehmet Çelik, AKP'nin yoğun oy aldığı Têrkan bölgesinde yaşayan aile bireyleri ile beraber HDP'ye geçti.

Sur Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Mehmet Çelik, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Terkan Bölgesi'nde yaşayan ailesi ile birlikte HDP'ye geçti. HDP Sur ilçe binasında düzenlenen törene HDP Diyarbakır Milletvekili adayları Nursel Aydoğan, Feleknas Uca ve Nesrin Hilal Şanlı, HDP ve DBP'li il-ilçe yöneticileri ve Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık Barut katıldı.

AK PARTİ POLİTİKALARI

Mehmet Çelik'in de ailesi ile birlikte katıldığı törende konuşan DBP Sur ilçe Eşbaşkanı Ali Çiçek, bölge halkının, AKP'nin Kobanê ve Şengal'e dönük söylem ve politikalarıyla AKP'nin gerçek yüzünü gördüğünü ve AKP'den istifa edip olmaları gereken partiye geçtiğini söyledi. Kürt halkının sistem tarafından parçalanarak, birbirine düşürüldüğünü söyleyen Feleknaz Uca ise, Çelik ailesinin Kürt halkı için tarihi bir önemi sahip olan seçimler öncesi HDP'ye katılmış olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. AKP'nin barış ve kardeşlik söylemleriyle geldiği iktidarda "ak'lıktan" ve dürüstlükten uzaklaştığını söyleyen HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan ise "Çelik ailesi olarak HDP'ye katılmıyorsunuz, Kürt özgürlük mücadelesinin birer yürütücüsü oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

Tören, yapılan konuşmaların ardından meclis üyesi Mehmet Çelik ve aile bireylerine HDP rozeti takılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz