Görüş Bildir

Acılar Buluştu

Türkiye'nin değişik kentlerinden Diyarbakır'a gelerek Sur ilçesindeki Nebi Camisi avlusunda kurulan "gönül sofrası"nda buluşan anneler, "Barış ve Kardeşlik İçin Anneler El Ele", "Biz birlikte Türkiye'yiz" yazılı pankart açarak, barış için dua etti.

Acılar Buluştu

Afyonkarahisar, İstanbul ve Ankara'dan gelen şehit anneleri ve gaziler ile çocukları dağa götürüldüğü için Diyarbakır'da eylem yapan anneler, "gönül sofrasında" bir araya geldi

Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Koçak, "Hep haklar konusunu konuşuyoruz, sorumluluklarımız konusunu konuşmuyoruz. Biz şu an da bir sorumluluk ifa ediyoruz"

Diyarbakır'da yapılan eyleme dağdaki kardeşi için katılan Erhan Eren. "Evladı dağda olan bir anne ile evladı bu vatan için canını vermiş bir annenin beraberce kucaklaşıp 'artık biz kardeşiz, beraberiz ve Çözüm Süreci'nin nihayete kavuşmasını istiyoruz' diyebilme erdemini gösterebilmesi, siyasilere büyük bir mesaj olmalı"

Afyonkarahisar, İstanbul ve Ankara'dan gelen şehit anneleri ve gaziler ile çocukları dağa götürüldüğü için Diyarbakır'da eylem yapan anneler, kurulan "gönül sofrasında" iftar açtı.

Programı organize eden Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçak, Türkiye'de oluşan barış, kardeşlik ortamını sürdürmek adına bu çalışmaları yürüttüklerini ve batıdaki şehit anneleriyle, güneydoğuda çocukları dağda olan annelerle birlikte kardeşlik ortamı yaratmaya, silahların ebedi olarak gömüleceği barış ortamının ülkede kalıcı olacağı şartlar için gayret gösterdiklerini söyledi.

"Yüreği yanık" anneler "gönül sofrası"da buluştu

Bölgeler arasında oluşturulan gönül köprüsüyle yüreği yanık annelerin, yüreklerindeki yanıklığı bir tarafa bırakıp vatanın birliği konusunda bir araya gelerek kucaklaştığını anlatan Koçak, annelerle dayanışma içinde Çözüm Süreci'ni Ankara'nın gündeminden düşürmek istemediklerini kaydetti.

Koçak, Türkiye'nin de bir Avrupa ülkesi kadar insan haklarının doyasıya yaşandığı, insanların insanca yaşadığı bir ülke haline dönüşmesi dileğinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Hep haklar konusunu konuşuyoruz, sorumluluklarımız konusunu konuşmuyoruz. Biz şu an da bir sorumluluk ifa ediyoruz. İnşallah barış kalıcı olacak ne dışarıdan ne içeriden milletimizi bölmeye kimsenin gücü kudreti yetmeyecektir. Bu mesele parti ve siyaset meselesi değil milletin meselesi, imanlı insanlar artık bu meseleye sahip çıktılar. Vatanına sahip çıktılar bütün Türkiye 78 milyon bu meseleye sahip çıkıyoruz. Beraber koşup çalışacağız, barışı memleketimizde ebedi kılacağız."

Annelerin kucaklaşmasının her şeyi ifade ettiğini vurgulayan Koçak, sivil toplum kuruluşlarına seslenerek, kardeşlik binasını bir bir tuğla koymalarını, siyasilerden de şiddet dilini bırakıp gönül diliyle konuşmalarını istedi.

Diyarbakır'da yapılan eyleme dağdaki kardeşi için katılan Erhan Eren de Çözüm Süreci'nin öneminden bahsetti.

"Evladı dağda olan bir anne ile evladı bu vatan için canını vermiş bir annenin beraberce kucaklaşıp 'artık biz kardeşiz, beraberiz ve Çözüm Süreci'nin nihayete kavuşmasını istiyoruz' diyebilme erdemini gösterebilmesi, siyasilere büyük bir mesaj olmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullanan Eren, Diyarbakır'a gelen şehit aileleri ve derneklerine teşekkür etti.

- "Lütfen siyasiler de üzerine düşeni yapsın"

Eren, şunları kaydetti:

"Biz kendi aramızda bu birlikteliği sağlamışız. Lütfen siyasiler de üzerine düşeni yapsın ve bu çözümü bir an evvel nihayete kavuştursun. Ramazanı şerif, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz hürmetine Çözüm Süreci'ne hassas davranalım. Çözümün nihayete kavuşması için bir an evvel elimizden ne geliyorsa yapalım. Hem hükümet hem diğerleri üzerilerine düşen görevleri yerine getirsinler halk seçimde bu mesajı verdi."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, yaklaşık 400 şehit ve 150 gazi adına geldiklerini ifade etti.

Diyarbakır, Şırnak, Van, Hakkari'de bir can yanmış ise Afyonkarahisar'da bu acıyı yaşadıklarını dile getiren Kumartaşlı, "Doğusuyla batısıyla barış sürecinin devam etmesini istiyoruz. Diyarbakır benim için ayrı bir önem arz etmekte çünkü ben 11 Temmuz 2004'te Şırnak'ta yaralandım ve Diyarbakır'da hayata döndüm. Bizler annelerimizi destekliyoruz, evlatları bir tane dahi dağda kalmayana kadar da yanlarına geleceğiz" dedi.

2010 yılında Lice'de şehit edilen Üsteğmen Murat Saraç'ın annesi Cemile Saraç da annelere destek amaçlı geldiğini belirtti.

Kardeşi dağda olan Hatice Eren ise halklar olarak artık barışı istediklerini, anneler olarak birbirlerine sarıldıkları gibi herkesin sarılmasını istediklerini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi