Görüş Bildir

Adı Okuduğu Okula Verilsin

Bir grup Dicle Üniversitesi öğrencisi Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle yaşanan olaylarda katledilen Yasin Börü'nün adının okuduğu liseye verilmesi çağrısında bulundu.

Adı Okuduğu Okula Verilsin

Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencilerinden bir grup, Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterileri kınayarak olaylar sırasında katledilen Yasin Börü'nün okuduğu liseye isminin verilmesi çağrısı yaptı.

Börü'nün öğrenim gördüğü Gaffar Okkan Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen, ellerinde üzerinde "Affet bizi çocuk", "Okula Yasin'in ismi verilsin", "Amed uyuma şehidine sahip çık", "Hepimiz Yasin Börü'yüz" yazılı pankart ve dövizler bulunan öğrenciler adına açıklama yapan Zeynep Duyu, geçen yıl meydana gelen olaylarda çok sayıda kişinin zarar gördüğünü hatırlattı.

ADI OKUDUĞU OKULA VERİLSİN

Kurban Bayramı'nın 4. günü Börü ve arkadaşlarının ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledildiğine dikkati çeken Duyu, "Yaşıtları madde bağımlılığı, şiddet eğilimi gibi nedenlerle sorun teşkil ederken Yasin o yaşta topluma karşı kendisini sorumlu hissetmiş, bayram günü muhtaçların yüzünü güldürmek için kurban eti dağıtımına katılmıştır. Bu davranışından dolayı ödüllendirilmesi gerekirken vahşi çeteler tarafından hunharca şehit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Duyu, Börü ve arkadaşlarının simge haline geldiğini ifade ederek "DÜ öğrencileri olarak bu barbar azınlığın Kürt halkının alnına sürdüğü bu utanç lekesini gidermek ve şehidimizin hatırasını yaşatmak adına öğrencisi olduğu okula Şehid Yasin Börü adı verilerek kendisinin sembol haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" çağrısını dile getirdi. Açıklamanın ardından öğrenciler okulun girişine, güller ve Börü'nün fotoğraflarının bulunduğu dövizler bıraktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi