Görüş Bildir

Akar; Diyarbakır Barışın kentidir!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Akar; Diyarbakır Barışın kentidir!

Akar açıklamasında, Diyarbakır Surlarının ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmasının Diyarbakır’a sevinç kaynağı olarak yansıdığını ve oy birliği ile Dünya Kültür miras listesine alınmasını kendilerini ziyadesi ile memnun ettiğini belirterek Diyarbakır’ın Ortadoğu’nun parlayan yıldızı olacağını söyledi.

SURLAR VE HEVSEL BAHZELERİ

Diyarbakır’ın artık Dünyanın Mirası olarak kabul edildiğini ve insanlığın ortak mirası olarak kabul görüldüğünü ifade eden Akar, “Bundan sonra herkesin omzuna ciddi bir sorumluluk düşüyor. Diyarbakır’da herkes ciddi bir şekilde Diyarbakır’a sahip çıkacaktır. Bizim bu konuda yerel yönetimler ve Diyarbakır’ın dinamikleri ile ortak bir iş birliği için çok çabamız olacaktır. Kendileri ile Diyarbakır’ın yararı için istişarelerde bulunacağız ve herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bizim gelecek kuşaklara Diyarbakır’ı güzel bir miras olarak bırakmamız lazım. Diyarbakır artık şiddetle anılmayacaktır, bu durum artık Diyarbakır için bir milattır bundan sonra Diyarbakır işsizlik ve şiddet kenti olmayacaktır. Herkes el ele verecek, sadece turizm potansiyeli ile şaha kalkacaktır” dedi.

DİYARBAKIR BARIŞ KENTİDİR

Diyarbakır’ın barış kenti olduğunu ve hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da barış ve kardeşlik mesajları vereceğine dikkat çeken Akar, geçen süreçte emek veren herkese teşekkür etti. Akar, UNESCO tarafından kabul edilen Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır Surları’nın kente çok şey katacağını, kente çok önemli bir kültürel imaj çizeceğini ve buna hep beraber destek olunması gerektiğini belirtti. Akar, 28 medeniyete başkentlik yapmış Diyarbakır’ın artık bir kültür merkezi olduğunu dile getirerek, “Herkes, siyasi düşüncesi ne olursa olsun birlikte ele ele verip bu kenti ayağı kaldıracak. Diyarbakır çok kültürlülüğü ve kimliliği ile bilinen kadim bir kenttir, 28 medeniyetin izleri Diyarbakır’da bulunmaktadır. Diyarbakır tarih boyunca her etnik gurubunun, inanç gurubunun birlikte huzur içinde yaşadığı kent olarak biliniyor. Bundan sonra da kendini tüm dünyaya tanıtacaktır. Diyarbakır’ın geleceği parlak olacaktır, Ortadoğu’nun yıldızı olarak parlayacaktır. Biz Dicle’nin ve Hevsel bahçelerinin çocuklarıyız daha da önemlisi biz Diyarbakır’ın çocuklarıyız. Adaylık süreci boyunca konuyu yakından takip eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere, Diyarbakır Valiliğine, Büyükşehir Belediyesine, danışmanlar ve bilim insanları ile kentteki sivil toplum kuruluşlarına, hummalı ve titiz bir çalışma yürüttükleri için ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Bu başarılı sonucun elde edilmesini sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi