Görüş Bildir

'Barış, barışa vesile olsun'

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK’lıların yolu bombalamaları nedeniyle helikopterle hastaneye yetiştirilen Lahican Kaçar’ın doğan bebeğine, köydekilerin ortak kararıyla 'Barış' adı verildi. Anne Kaçar, "Adını, barışa vesile olsun diye Barış koyduk" dedi.

'Barış, barışa vesile olsun'

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Akkaya köyünde geçtiğimiz hafta Cuma günü doğum sancısı tutan Lahican Kaçar’ı hastaneye yetiştirmek isteyen eşi Ali Kaçar 112 Acil Servisi aradı. Ancak PKK’lılar tarafından yapılan bombalama sonucu ilçeye giden yol tahrip olmuş sağlık ekibi köye girememişti. Bunun üzerine baba Ali Kaçar’ın askerden yardım istemesi üzerine Hakkari 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na bağlı bir helikopter aileyi köyünden alarak Hakkari Devlet Hastanesi’ne ulaştırmaya çalışırken PKK’lıların taciziyle karşılaşmıştı.

‘Barış olsun’

Hakkâri Devlet Hastanesi’nde sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getiren Lahican Kaçar yolun onarılıp açılmasından sonra köyüne döndü. Köylülerin evlerinde ziyaret ettikleri yeni doğmuş bebeğe köydekilerin ortak kararıyla Barış adı verildi.

Doğum sancıları tuttuğunda çok korktuğunu, yolun kapalı olduğunun söylenmesi üzerine bebeğinin öleceğini düşündüğünü söyleyen Lahican Kaçar kendilerini hastaneye yetiştiren askerlere teşekkür etti.

“Çok korkmuştum yolun bombalandığı için kapalı olduğunu söylediklerinde bebeğemin kurtulamayacağını düşündüm. İmdadımıza asker yetişti. Helikopter ile hastaneye kaldırdılar. Çok mutluyum. Herkesin talebi adının ‘Barış’ olmasıydı. Biz de Barış koyduk, umarım bu kan durur ve barışa vesile olur.”

‘Çatışmalar dursun’

Akkaya köyü muhtarı Ramazan Kaya ise çatışma sırasında yardımlarına koşan devlete şükran borçlu olduklarını söyledi.

“Olayların olduğu bir sırada yardımımıza koşup gelmeleri bizleri çok mutlu etti. Hastaneye giderlerken helikopter taciz ateşine tutulmuş. Çok şükür sağ salim hastaneye yetiştirdiler. Allah razı olsun hepsinden. Bu çatışmaların bir an önce durması ve oğlumuz gibi memlekete barış gelmesi en büyük dileğimiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi