Görüş Bildir

Bölgedeki İnfaz Timi Kimlerden?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gündeme getirdiği bölgedeki infaz timiyle ilgili, "Devletin bünyesinde devletin laf geçiremediği infaz timi yoktur. Demirtaş ve Kandil'in laf geçiremediği infaz timi var" dedi.

Bölgedeki İnfaz Timi Kimlerden?

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "HDP sıkışmış ve zor durumdadır. HDP'nin ön almazsa, siyaset üretemezse, bağımsız siyaset yapamazsa durumu zor'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bölgede infaz timleri kurulduğuna ilişkin iddialarına yanıt veren Ensarioğlu, “İnfaz timlerinin kurulduğundan bahsediyor. Evet, infaz timleri kuruldu. Ama devletin içerisinde kurulmadı. Suruç’taki olaydan sonra uyuyan polislerin kafasına sıkan, trafik polisini davet edip, pusu kuran, eşiyle yürüyen, kızı ile arabada giden polisi infaz eden, muhafazakar çevreye karşı yönelen bir infaz timi var. Bu infaz timi HDP’yi de Kandil’i de dinlemiyor. Kimseyi dinlemedikleri de belli. Eğer laf edecekseniz onlara laf edersiniz. Şehirleri yaşanmaz hale getirenlere bir lafınız olursa o zaman millet sizin doğru konuştuğunuzu söyler” dedi.

“KENDİSİNE OY VEREN BELDELERİ YAŞANMAZ HALE GETİRDİ”

HDP’nin şehirleri yaşanmaz hale getiren, hendekler kazan ve oralara bombalar tuzaklayan, elinde silahlarla vatandaşları tehdit eden, Sur ilçesinde vatandaşların evlerini delip, birbirine bağlayan, “Kapıları 24 saat açık tutacaksınız” diye tehdit eden, evlerini taşımalarına karşı müsaade etmeyen insanlara hiçbir şey demediğini anlatan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

“Dönüp bunların olmaması için müdahale eden devlete laf edeceksiniz. Devlet görevini yaparken hukuk dışına çıkıyorsa ondan da hesap sormak bizim işimiz. Ancak bütün kendilerine oy veren beldeleri yaşanmaz hale getiren, Doğu ve Güneydoğu’da ticareti ve ekonomiyi durma noktasına getiren, araçları yakan, şantiyeleri basan ve barajları durduranlara laf etmeyeceksiniz. Ancak kalkıp da çözüm olsun, barış olsun diyenlere laf ederseniz buna kimseyi inandıramazsınız.”

“DEVLETİN KARAKOLLARDAN İBARET OLMADIĞINI GÖRECEKLER”

Demirtaş’ın AK Parti’nin Diyarbakır’da zorla bir milletvekili çıkardığına yönelik açıklamalarına da yanıt veren Ensarioğlu, “AK Parti’nin Diyarbakır’da zorla bir milletvekili çıkardığını söylüyor. Evet, AK Parti ikinciyi az bir oyla kaçırdı. Bunun da sebepleri sebebi var. Onların Türkiyelileşme çabası, ilk defa barajı aşma gayretleri ve çatışmalar olmasın bugün yaşananlar yaşanmasın diye insanlar oy verdi. Ama o oylar kana, gözyaşına dönüştü. Kendi vazifelerini yapamadılar. Siyaset üretemediler. Bunları engellemediler. Bugün bunları söylemeye hakları yok. 1 Kasım’da Diyarbakır’da AK Parti’nin olup, olmadığını devletin karakollardan ibaret olup olmadığını görecekler” diye konuştu.

“HALK ÖZ YÖNETİMDEN KAÇMAK İSTİYOR”

Şu anda Sur ve Silvan’da evlerini terk etmek isteyen insanların olduğunu, barış ve huzur olsun diye onlara oy verenlerin cezalandırıldığını vurgulayan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

“Nerelerde oy almışlarsa oraları yaşanmaz hale getirdiler ve halka yaşamı zehir ettiler. Ve halk onlara oy verdiği halde onların öz yönetim gayretlerinden kaçmak istiyor. Onların kaçmasına evlerini götürmelerine ve kapılarını kapatmalarına müsaade edilmiyor. Her ev bir çocuk verecek diye tehdit ediyorlar, bazılarını ikna ederek, bazılarını kandırarak, 12-13 yaşındaki çocukları dağa götürdüklerini biliyoruz.”

“AZİZ SANCAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”

Prof. Dr. Aziz Sancar’a Nobel ödülü verilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aziz Bey bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ödülü almış ve hepimizin göğsünü kabartmıştır. Orhan Pamuk gibi. Orhan Pamuk değer üreten bir insandır. Etnik kimliği, mezhebi ve dini de bizi ilgilendirmez,. Bu ülkenin bir vatandaşıdır ve değer üretmiştir. Bu değer dünyadan onay görmüştür. Aziz Bey de Savurlu bir vatandaşımızdır ve bu bölgenin insanıdır. Etnik kimliğini önemli değil.”

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu'nun İHA Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretine AK Parti SKM Başkanı M. İhsan Aytekin, Tanıtım Medya Başkanı Raşit Ocak ve partililer katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi