Görüş Bildir

Bomba İddia

Diyarbakır’da başından silahla vurularak ağır yaralanan ve hastanedeki tedavisi devam eden Mutlu Kaya’nın uğradığı saldırıya ait krokisi ortaya çıktı. Savcılık gizlilik kararı alırken, baro tepki gösterdi.

Bomba İddia

Diyarbakır’da başından silahla vurularak ağır yaralanan ve hastanedeki tedavisi devam eden Mutlu Kaya’nın uğradığı saldırıya ait krokisi ortaya çıktı. Krokinin yer aldığı soruşturma dosyasına ise Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı konuldu. Karar Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi tepki gösterdi.

Mutlu Kaya’yı vuran Veysi Ercan’nın (26) avukatı tarafından Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’na 'müdafinin inceleme ve örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına' yönelik talepte bulunduklarını belirten Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sulh Ceza Hakimliği tarafından Hakim Zübeyir Günel tarafından onaylanan ‘dosyada gizlilik kararına tepki gösterdi.

DOSYADA GİZLİLİK KARARI

Soruşturma sürecinde olaya müdahil avukatlar olarak dahil olacaklarını ancak karar ile sürecin tıkanıklığa sebebiyet vereceğini açıklayan Barı Başkanı Elçi; “ Baro olarak mağdur ailese hukuki destek vereceğiz. Bu amaçla ilgili savcıya giderek dosyanın suretini istediler delilleri ve ifadeleri incelememiz gerekiyor ki biz mağdur aileye yardım edelim hatta bu soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına da katkı sağlayalım dedik. Ancak Müdafinin yetkisinin kısıtlanması kararı yani gizlilik kararı ile konulmuş dosyaya” dedi.

“BAŞKA ŞÜPHELİLER DE VAR”

Baro Başkanı Elçi kararın hukuki açıdan etik olmadığının vurgusunu yaparak, “Türkiye’de savcılar şüqpheli ve sanık için getirilen bu düzenlemeyi tüm avukatlar için uyguluyorlar. Bu hakikati ortaya çıkarma aşamasında, suçu tüm yönleri ile ortaya çıkarmak için sanık taraflarının soruşturma dosyasını engellemek gerekiyor. Bizim açımızdan ortaya çıkardığı sonuç şudur: Bir sanık serbest bırakılmış tutuksuz yargılanmak üzere. Bizim aileden aldığımız bilgilere göre olayda serbest bırakılan şüpheliler dışında başka şüphelilerin de olduğu” diye konuştu.

KROKİ ÜZERİNDEN ANLATTI

Baro Başkanı Elçi ayrıca Kaya’nın uğradığı saldırıya ait olay yerini Caddeden geliyor evin önünde duruyor ve antre kısmında kızımıza ateş ediyor ve kızımız yere yığılıyor.

UYANDIRMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 1 hafta önce uğradığı silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın uyandırılma süreci devam ediyor. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi ealtında bulundurulan Kaya'nın doktorları dün iyi bir haber verdi.

KENDİSİ SOLUK ALMAYA BAŞLADI

Kaya'nın ilk kez bu sabah saatlerinde soluk almaya başladığı belirtildi. Kaya'nın gözlerini açıp kapadığını belirten doktorlar, her ihtimale karşı solunum destek cihazına bağlı bulunduğunu söyledi.

Mutlu Kaya'nın son durumu hakkında hastaneden yapılan açıklamada, "Genel durumunda değişiklik yok. Vital bulguları stabil. Solunum cihazına bağlı olarak takip ediliyor. 21.05.2015 tarihinde Sedatif ilaçları kesilmesine rağmen, hasta hala şuuru kapalı halde takip ediliyor" denildi.

6 AY KORUMA KARARI

Öte yandan emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre yetkililer Kaya’nın hastaneden taburcu olmasına kadar geçen süre içerisinde 6 ay süreli ile tedbir amaçlı koruma kararı altına alındığı öğrenildi.

MİKROFON ELİNDEN DÜŞMEDİ

Kaya’nın saldırıya uğramadan kısa süre önce yakınlarının, ilçede gerçekleştirdiği bir düğüne ailesi ile katıldığı ve düğünde yine güzelliği ile büyüleyerek mikrofonu sahiplendiği görüldü

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi