Görüş Bildir

Bu sesi duyun!

İki çocuğunu lösemiden kaybeden Çelik ailesi, geriye kalan iki çocuğunda da aynı hastalığın görülmesiyle yıkılırken, tedavi için yetkililerin "seslerini duymasını" istiyor.

Bu sesi duyun!

 Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Aygün Köyü Heloğink mezrasında yaşayan dört çocuk babası Hadis Çelik, iki çocuğunu lösemi hastalığı yüzünden kaybederken, yine aynı hastalıkla boğuşan iki çocuğunun tedavisini ise maddi imkansızlıklar nedeniyle yapamadığından hayırseverlerden yardım bekliyor.

> DÖRT ÇOCUĞU LÖSEMİ OLAN AİLENİN DRAMI 

>Yusuf ve Zeynep adında iki çocuğunu kaybeden acılı baba geriye kalan iki çocuğunu kurtarabilmek için dolaştığını ancak maddi imkanları yetersiz olduğu için çocuklarının tedavilerini yapamadığını söyledi. Çocuklarının hastalığı hakkında bilgi veren Hadis Çelik, "Çocuklarımın lösemi hastası olduklarını duyduktan sonra dünyamız yıkıldı. 1 yaşında ve 6 yaşlarında iki çocuğum bu amansız hastalıktan dolayı öldü, geriye yedi yaşında kızım Gülsüm ve 4 yaşında oğlum Arda kaldı. Ancak bu iki çocuğumun da lösemi hastası olduğu kesinleşti. 4 yaşındaki çocuğuma acilen ilik nakli yapılmazsa ölecek. 2 çocuğuma lösemi hastalığı teşhisi konulmuştu, maddi durumum iyi olmadığı için zor koşullar altında çocuklarımın tedavilerini yapıyordum, hatta yol parası dahi bulmadığım günler oldu. Sağ olsunlar, köylülerimin yardımlarıyla yol parasını bulup Diyarbakır'da çocuğumun tedavilerini yapmaya çalışıyordum. 1 yaşındaki çocuğum evde, 6 yaşındaki çocuğum da Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördüğü esnada hayatını kaybetti" dedi.

>"ÇOCUKLARIMI TEDAVİ EDECEK GÜCÜM YOK"          

>Geriye kalan 2 çocuğuna da lösemi teşhisi konduğunu belirten acılı baba, "Şimdi bu çocuklarımın tedavilerini yapmak ve onları sağlığına kavuşturmak için uğraşıyorum. Ancak doktorlar, tedavilerinin Diyarbakır'da mümkün olmadığını ve Antalya'da sürdürmem gerektiğini söyledi. Bunun üzerine birkaç defa Antalya'da bulunan hastanelerde tedavilerine devam ettim. Özelikle 4 yaşındaki oğlum Arda’ya acilen ilik nakli yapılmalı. Maddi durumum iyi olmadığı için hem ilik naklini yapacak imkanım yok hem de çocuklarımı tedavi edecek gücüm yok. Tek dileğim devletimizden ve hayırseverlerden çocuğuma yardım elinin uzatılması ve sağlığına kavuşturmaları için çaba sarf etmeleridir" diye konuştu.

>AİLENİN DRAMI YÜREK BURKUYOR >

>Anne Aysel Çelik de, "Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. 2 nur topu evladımı kaybettim. Geriye 2 evladım kaldı. Ancak onların da hastalandıktan sonra tavırları değişti. Bu durum tabii ki bizleri çok üzüyor ama elden bir şey gelmiyor. Özelikle 4 yaşındaki evladıma ilik naklinin yapılması gerekir. Tek düşüncem çocuklarımın sağlıklarına kavuşmasıdır. Maddi durumumuz iyi olmadığı için çok zor günler geçiriyoruz. Bu süreçte bizlere yardım edebilecek tüm hayırsever vatandaşların yardımlarını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi