Görüş Bildir

CANTÜRK CİNAYETİ MERCEK ALTINDA!

CANTÜRK CİNAYETİ MERCEK ALTINDA!

CANTÜRK CİNAYETİ MERCEK ALTINDA!

İKİNCİ Ergenekon davasının ek delil klasörlerinde yer alan gizli tanık Poyraz’ın Kürt işadamı Behçet Cantürk’ün de arasında bulunduğu birçok kişinin öldürülmesine ilişkin verdiği detaylı bilgilerin ardından harekete geçen Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, çok sayıda kişinin ölü bulunduğu Adapazarı- İzmit - Sapanca bölgesindeki cinayetleri mercek altına aldı. Savcı Zekeriya Öz, Kürt işadamı Behcet Cantürk'ün de aralarında bulunduğu faili meçhul ya da kaza süsü verilerek öldürülen 5 kişinin dosyası yeniden incelemeye alarak soruşturma başlattı. Yaklaşık bir yıldır süren soruşturma kapsamında cinayetlere ilişkin ilginç bilgilerin de ele geçtiği öğrenildi.

BEHÇET CANTÜRK CİNAYETİNE SORUŞTURMA

Ergenekon soruşturması kapsamında gizli tanık olarak ifadesi alınan ve bu ifadesi ikinci Ergenekon davasının ek delil klasörlerinde yer alan gizli tanık Poyraz, organize suç örgütü lideri olmaktan hükümlü Sedat Peker’in, içkili bir ortamda aleyhinde konuşan Tolga Atalay’ı (Peker) Muğla’nın Datça ilçesine götürüp öldürttüğünü öne sürmüştü. Sedat Peker'in çocukluk arkadaşı olan Tolga Atalay'ın, mahkeme kararı ile soyadını değiştirerek Tolga Peker yaptırdığını anlatan gizli tanık Poyraz, Sedat Peker'in Tolga Peker'i söz geçiremez duruma gelmesi ve arkasından hazmedemeyeceği birçok beyanda bulunması nedeniyle öldürttüğünü iddia etmişti.

SAPANCA KAVŞAĞINA ATILAN CESETLERİN TAMAMI BİZİM TEŞKİLATIN İŞİYDİ

Gizli tanık Poyraz, ifadesinin devamında Sedat Peker tarafından öldürtülen Tolga Atalay’ın (Peker) öldürülmeden önce kendisinden yardım istemek için telefonla arayarak, "Ağabey belki yetişirsin belki yetişemezsin, Sedat Peker benim kalemimi kırmış, Biz seninle uzun süredir dostuz, sen benim ağabeyimsin, beraber çok koşturduk, bu teşkilat içerisinde senin bilmediğin daha çok olaylar oldu. Bunları bilmeni ve senin de kendine dikkat etmeni istiyorum. Sedat Peker, Veli Küçük’le beraber hareket edip, bizi kullanarak çok işler yaptı, tıpkı senin de bildiğin gibi Nihat Yazıcı, Zarif İlhan ve Halim Kırnap’ın öldürülüp yok edilmesi gibi çok olaylar oldu. Bu olaylar çok daha büyüktü. Sapanca Kavşağı’na atılan cesetlerin tamamı bizim teşkilatın işiydi, ben de bu olayların bizzat içerisinde yer aldım. Bu öldürülüp atılan şahıslardan birisi Behçet Cantürk’tü. Beni bu olaylarda o kadar çok kullandılar, şimdi de kalemimi kırdılar ve belki beni infaz edecekler, sen benim ağabeyimsin, bir süre sonra sıra sana da gelebilir, kendine dikkat et" dediğini anlatmıştı.

Gizli tanık Poyraz, ifadesinin devamında, "Konuşma içinde Behçet Cantürk’ün ismini en az 5- 6 defa telaffuz etti. Bu şekilde konuşurken ’ağabey kapı açılıyor’ dedi ve telefon kapandı" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi