Çaylarını Yudumlarken!

Çınar ilçesinde önceki gece PKK'lılar tarafından polise yönelik açılan ateş sonucu Çay ocağında otururken kurşunlara hedef olup hayatını kaybeden Çınarlı Osman Çaran gözyaşları arasında toprağa verildi. Taziyeye protokol tam kadro katıldı.

Çaylarını Yudumlarken!

Çınar ilçesinde PKK mensupları tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Osman Çaran'ın (51) cenazesi, toprağa verildi.

Gazi Mahallesindeki bir çay ocağı önünde oturan polise gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Çaran'ın cenazesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki otopsi işleminin ardından getirildiği ilçe mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine aralarında Kaymakam İsmail Şanlı'nın da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

ÇAY OCAĞINDA OTURURKAN

Gazi Mahallesi'ndeki bir çay ocağının önünde oturan polis Mehmet Uyar'a PKK'lıları taşıdığı belirtilen otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda Uyar'ın yanı sıra çay ocağında oturan Osman Çaran ve İbrahim Turan yaralanmıştı. Çınar Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Uyar ile Çaran müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

VALİ CARAN TAZİYESİNDE

Buarada, Çınar Belediyesi Yasevi'ndeki ziyarete Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü katıldı.

ESNAFIMIZLA SOHBET

Duaların okunduğu taziyede konuşan Vali Aksoy, "Halkı ve güvenlik güçlerini hedef alan terör eylemlerinden birinde esnafımızla sohbet etme noktasında bir araya gelen polisimize ve yanındakilere yapılan saldırı sırasında, esnafımız ve bir vatandaşımız yaralandı. Terörün varacağı hiçbir nokta yok. Bu konuda devletimiz kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Ölümlerle hiçbir yere varılamayacağını herkes görmelidir. Temennimiz bu son olur ve bundan sonra bu tür ölümlerle halkımız ve güvenlik görevlilerimiz karşı karşıya kalmaz" dedi. Konuşmanın ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler olayın gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz