Diyarbakır'da Çocukları Dağa kaçırmak isterken kıskıvrak yakalandılar!

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde Jandarma Tarafından Operasyon Gerçekleştirildi. Yaşları 14-15 Arasında Olan 4 Çocuğu PKK’ya Katılmak İçin Dağa Götüren 2 Kişi Suçüstü Yakalandı. Yakalanan 2 Kişi Mahkemece Tutuklanırken, 4 Çocuk Ailelerine Teslim Edildi.

Diyarbakır'da Çocukları Dağa kaçırmak isterken kıskıvrak yakalandılar!

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır il ve Bismil ilçe Jandarma Komutanlıkları, Bismil ilçe merkezinde yaşayan K.T. ve A.Y.’nin, küçük yaşta çocukları kandırarak PKK’nın dağ kadrosuna götürmeye çalıştıkları bilgisi üzerine operasyon gerçekleştirdi. Dün gerçekleştirilen operasyon kapsamında yapılan yol arama ve kontrol faaliyetinde şüpheli K.T. yönetimindeki minibüs içerisinde diğer şüpheli A.Y. ile birlikte üzerlerinde kimlik belgeleri bulunmayan 4 erkek çocuğu bulundu.

 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan ilk sorguda, söz konusu 2 kişinin yaşı küçük çocukları PKK’nın dağ kadrosuna katmak için götürdükleri tespit edilirken, 2 kişi Bismil’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yaşları 15- 16 olan 4 çocuk ise ifadelerinin alınmasından sonra ailelerine teslim edildi.

Kaynak:  Doğan Haber Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz