Çocukları dağa kaçıranlara yönelik operasyon

PKK'nın dağ kadrosu için çocukları kaçırdıkları belirlenen 10 şüpheliye yönelik Diyarbakır merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Çocukları dağa kaçıranlara yönelik operasyon

 PKK için çocukları dağa kaçırdıkları tespit edilen 10 şüpheliye yönelik Diyarbakır, Kütahya ve Giresun'da eş zamanlı operasyon yapıldı. 2'si kadın 7 şüpheli gözaltına alındı.

>Valilikten yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çınar'da yaşları 15 ila 18 arasında değişen çocukları terör örgütüne kaçıran suç örgütüne yönelik çalışmada, 10 şüphelinin mağdurları alıkoyduğu tespit edildi.

>Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir şüphelinin 12 Şubat 2015 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasının ardından diğer şüphelilerin yakalanması için 3 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

>Diyarbakır, Kütahya ve Giresun'da 11 evde yapılan aramada, 2 Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, 2 ruhsatsız av tüfeği, şarjör, 1 kilo 900 gram esrar ve örgütsel doküman ele geçirildi, 2'si kadın 7 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz