Görüş Bildir

Çocuklarının önünde öldürüldü

Diyarbakır-Hani karayolunu kesen terör örgütü militanlarının açtığı ateş sonucu, eşi ve çocuğuyla görev yaptığı Hani ilçesine giden polis memuru şehit oldu.

Çocuklarının önünde öldürüldü

Recep KAYA/M. Emin FİDAN

Diyarbakır'da alış veriş yaptıktan sonra hamile eşi ve 3 yaşındaki çocuğuyla görev yaptığı Hani ilçesine dönen polis memuru Salih Eroğlu, PKK örgütü mensuplarının yol kestiğini fark edince, aracıyla geri döndü. Yol kesen PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu, polis memuru Eroğlu şehit oldu. Saldırıdan, Eroğlu'nun hamile eşi ve çocuğu yara almadan kurtuldu. Güvenlik güçleri, olayın ardından örgüt militanlarının yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi yakınlarında yol kesen PKK'lılar özel otomobiliyle bölgeden uzaklaşmaya çalışan ve yanında hamile eşi ile üç yaşındaki çocuğu bulunan polis memurunun aracını uzan namlulu silahla taradı. Hamile eşi ve çocuğunun yaralanmadığı saldırıda başından vurularak ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

DİYARBAKIR'DAN HANİ'YE DÖNERKEN

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nnde görev yapan bir polis memuru dün hamile olduğu belirtilen eşi ve üç yaşındaki çocuğuyla ile Diyarbakır'a alış-veriş yapmak üzere geldikten sonra akşam saatlerinde özel otomobiliyle görev yaptığı ilçeye dönüşe geçti.

EŞİ VE ÇOCUĞUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE

Polis memuru Hani, Sergenli Köyü yakınlarında bir grup örgüt militanın yol kestiğini görünce aracıyla manevra yaparak geri dönmek istedi. Bu sırada terör örgütü militanları uzun namlulu silahla otomobile ateş açtı. Açılan ateşte başına kurşun isabet eden polis memuru ağır yaralandı. Saldırıda polis memurunun eşi ve üç yaşındaki çocuğunun yara almadığı öğrenildi.

POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Ağır yaralı polis memuru helikopterle bölgeden alınarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Polis memuru burada yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Saldırının ardından bölgeye helikopterle özel harekat timleri indirilerek, kaçan silahlı grubu etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi