D.Ü KERKÜK'E AÇILDI!

Kerkük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Husain Khanaka ve iki yardımcısı ve bir dekandan oluşan Irak heyetinin Dicle Üniversitesi'ni ziyareti ile başlayan ilişkiler geliştirildi.

D.Ü KERKÜK'E AÇILDI!

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici başkanlığında Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akın'dan oluşan bir heyet 2010 Mayıs ayında Kerkük Üniversitesi'ni ziyaret etmiş, ziyaret sırasında iki üniversite arasında ilişkilerin geliştirilmesi kararı alınmıştı. Öncelikle tıp ve ziraat alanında iş birliği yapılabileceği kararına varılmıştı.

KERKÜK'TEN HEYET

Kerkük Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ana bilim dalı öğretim üyesi Yrd. Prof. Dr Omar Mohammad, "laparaskopik cerrahi" konusunda çalışmak üzere 20 Eylül-20 Ekim 2010 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Misafir öğretim üyesi, Üniversitemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. İbrahim Taçyıldız ve Yard. Doç. Dr. Murat Kapan'la birlikte bir ay süreyle laparaskopik cerrahi ve diğer alanlarda yapılan ameliyatları takip etti, akademik aktivitelere katıldı. Ziyaretinin son günü Aslan Bilici'yi de ziyaret eden Mohammad'e ziyaretinin anısına bir plaket takdim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz