Görüş Bildir

Delal'in babası konuştu

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Terdöken köyü Yerigüzel mezrasında evlendikten kısa bir süre sonra intihar ederek hayatını kaybeden Delal Satıç’ın babası Mahmut Satıç, "Ben kimseden başlık parası almadım. Damadımın engelli olduğunu bile bilmiyorduk. Bizim acımız varken başsağlığı bile dilemediler" dedi.

Delal'in babası konuştu

 Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Terdöken köyü Yerigüzel mezrasında görücü usulü ile evlenen, eşinin zihinsel engelli olduğunu sonradan fark eden ve yaşadığı geçimsizlik nedeniyle intihar eden Delal Satıç’ın (17) babası Mahmut Satıç, suskunluğunu İHA’ya bozdu. Kızının eşi ve ailesinin ithamları nedeniyle konuşmak durumunda kaldığını belirten Satıç, yaşananları anlattı. Damadı Serhat D.’nin (22) uzaktan akrabaları olduğunu belirten Satıç, "Fakat birbirimize gidip gelmiyorduk. Çocuğun engelli olduğunu da bilmiyorduk. Çocuğu buraya getirdiler, gördük. Herhangi bir sıkıntının farkına varmadık. Görücü usulü ile istediler. Ben de kızıma sordum. Kızım da 'evet' deyince düğünlerini yaptık" diye konuştu.

>"24 SAAT GEÇMEDEN İNTİHAR ETTİ"                                             

>15-20 gün sonra kızının kaldığı evde kaçak elektrik tespit edildiğini ve bunun üzerine kızının kayınbabası tarafından küfürlere ve şiddete maruz kaldığını anlatan baba Satıç, "Akşamüstü damadın ailesi bize telefon etti. ‘Kızınız durmuyor, yemek yemiyor’ dediler. Ben de kızımı aradım 3 kez. Ancak cevap vermedi. Bunun üzerine şüphelendim. Hanımı, çocuğu, bacanağı ve eşini alarak gittik. Orada bize hiçbir şey olmamış gibi davrandılar. İçeri buyur ettiler. Ancak hanımım Delal’in odasına gittikten sonra bir bağırma sesi geldi. Gittim baktım kızım kanlar içerisinde yatıyor. Boğazını kesmişler. Kucağıma alıp, hastaneye götürdüm. Sonra jandarmaya ifade verdik. Daha sonra da kızımızı alıp, eve geçtik. 24 saat geçmeden kızım intihar etti" şeklinde konuştu.

>"BAŞLIK PARASI ALMADIM"

>Kızının eşinin ve ailesinin kendilerine başsağlığı dileğinde bulunmadığı gibi başlık parası aldığı yönünde ithamlarda bulunduğunu aktaran Satıç, şöyle devam etti:

>"Bunlar yalandır. Kimin kızı istersen iste paran mutlaka gider. Benim evime bir çöp dahi gelmemiş. Başlık parası istemedik. 4 milyar kızın harçlığı için verdiler. Üzerine de biz 2 milyar koyarak, masraf yaptık. Aldıklarımızı da kızla beraber evine gönderdik. Benim canım yanıyor, onlar ise masraflarının peşine düşmüşler. Bu insanlığa sığmaz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi