Görüş Bildir

Denizden Uyarı!

Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla doğalgaz kullanımında düşüş yaşanırken kış mevsiminde sayaçlara yapılan kaçak müdahalelerin sonlandırılması için doğalgaz dağıtım firması, söz konusu meskenlerde bulunan sayaçları değiştirdi.

Denizden Uyarı!

Diyar-Gaz Genel Müdürü M. Salih Deniz, tesisatlara yapılan müdahalelere ağır cezalar uyguladıklarını belirterek doğalgaz sayaçlarına müdahaleyi önlemek ve vatandaşların emniyeti için 75 bin aboneden şuana kadar 41 bine yakın abonenin doğalgaz sayacını abonelere herhangi bir maliyet çıkarmadan kendi bütçeleriyle değiştirdiklerini açıkladı.

SAYAÇLAR DEĞİŞTİRİLDİ

2008 yılından bu yana vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Deniz, doğalgaz sayaçlarına yapılan müdahale ve kaçak kullanıma ilişkin uyarıda bulundu. Deniz, kış mevsiminde vardiyalı ekipler kurduklarını kaydederek, “Havaların ısınmasıyla birlikte doğalgaz kullanımında düşüş yaşanmıştı kış mevsiminde kullanılan gaz şuanda fazla kullanılmıyor, ekiplerimizin gece gündüz sürekli kontrollerde bulunması ve cezai işlemleri uygulanması büyük bir caydırıcı rol oldu bizim için ama kaçak kullanım tamamen bitmedi ve bir taraftan da bir sayaç markası kaçak kullanıma daha müsait olduğu için biz o marka sayacı değiştirdik. Bahse konu o sayaçtan şebekelerimizde 75 bin abone olduğunu tespit ettik ve şuanda onları değiştiriyoruz. Bunların değişimi bizlere yaklaşık 4,5 milyon liraya mal oldu. Bizler bunu abonelerimizden her hangi bir ekstra maliyet çıkarmaksızın tamamen şirketin bütçesinde karşıladık. Şuana kadar 41 bin abonelerimiz sayacını değişirdik kış mevsimine kadar bunları tamamı değiştirecektir” dedi.

KİMSE MÜDAHALE ETMESİN

Diyarbakır kent merkezine döşenen doğalgaz boru hatlarına ilişkinde konuşan Deniz, “Altyapı çalışmalarımız şehrin mevcut oturulan kısımlarda yüzde 95 seviyesinde gaz arzı sağlanmış ve herkes kullanabiliyor. Ancak girilemeyecek semtler var Sur ilçesi ve Bağlar ilçesinin imarsız ara sokakları alt yapı yapamadık ve şuan biz belediyeleri takip ediyoruz nerede yeni bir yol yapılırsa konutlar olmasa bile hemen oraya şebekelerimizi döşüyoruz. Kırsal ilçelerimizde ise Ergani ve Bismil'de çalışmalarımız oldu. Ergani'de ilçenin girişindeki yeni yapılan yerleşim birimleri ile Bismil ilçemizde ise imar alt yapısı yetersiz olduğu için çalışmalarımız devam ediyor. Diğer ilçelerde ise BOTAŞ’ın boru hattına uzak olduğu için yine de belirli yerlerde çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

BÜYÜK BİR FACİA OLABİLİR

Son olarak doğalgazın hava kirliliğini önleme açısında Diyarbakır'a büyük bir fayda sağladığını ifade eden Deniz, doğalgaz kullanan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Doğalgaz kullanan vatandaşlarımız sayaçlara hiç bir zaman müdahalede bulunmasınlar müdahale eden komşularını gördüklerinde ise bizlere anında bilgi vermelerini istiyoruz. Doğalgazın şakası yok bir meskende kaçak olup da biriktiği anda en ufak bir kıvılcım büyük bir faciaya neden olabilecek bir durumdadır. Kaçak elektriğin ısınma aracı olarak kullanımında sadece o meskene tahribat verir ama doğalgaz meskenden ziyade çevreye büyük bir zarar verir ve ölümlere neden olabilir. Doğalgaz kullanan vatandaşlara çağrımız kendileri ve çevre emniyeti için alo 187'e bilgi vermelerini istiyoruz tek çağrımız budur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi