Görüş Bildir

Diyarbakır'da Baro: Seçim 150 Avukat ile izlenecek!

7 Haziran Genel Seçimleri yaklaştıkça büyük heyecan da giderek artıyor. Seçime ilişkin bir açıklama da Tahir Elçi'den geldi. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, seçimleri 150 avukat ile izleyeceklerini ifade ederek; "Bu arkadaşlarımız seçim günü yaşanabilecek yasalara aykırı eylem ve işlemlere karşı gerekli mercilere başvuruları yapacaklar" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da Baro: Seçim 150 Avukat ile izlenecek!

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yönetim kurulu üyeleri ile birliktebasın toplantısı düzenleyerek,seçimde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bütün vatandaşların 7 Haziran günü sandık başına giderek oylarını kullanmasını beklediklerini belirten Elçi, propaganda sürecinde Batı illerinde bir siyasi partiye yönelik bazı saldırılar olduğunu ve bu saldırıların seçim güvenliğini ortadan kaldıran bir uygulamaya dönüştüğünü kaydetti.

DHA'nın haberine göre; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bugüne kadar seçim güvenliğini tehdit eden kayda değer bir olay yaşanmadığını ifade eden Elçi, "Seçim günü işlemlerin yargının tam bağımsız, tarafsız gözetiminde yapılması önemlidir" dedi.

TUTANAKLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ KAYGILAR VAR

Diyarbakır Barosu olarak seçime ilişkin hazırlık sürecinde olduklarını ifade eden Elçi, şunları söyledi:

"Baro yönetim kurulu olarak Seçim Kurulu Başkanları ile görüşme yaptık. Seçimlerin şeffaflıkla, dürüstlükle yapılmasına ilişkin görüşlerimizi ilettik. Kendileri gereken hassasiyeti göstereceklerini söylediler. Avukat arkadaşlarımız çeşitli şekilde seçim güvenliği için yoğun bir çalışma yürütecekler. 150 civarında avukat üyemiz seçimde Diyarbakır ve ihtiyaç olursa çevre illerde seçimleri izleyecekler. Seçim günü yaşanabilecek yasaya aykırı eylem ve işlemlere karşı gerekli mercilere başvuruları yapacaklar. Ayrıca tutanak düzenleme işlemleri ve bunların raporlanıp Baro tarafından kamuoyuna sunulması sağlanacaktır. Diyarbakır Barosu ayrıca bu alanda çalışan diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde bu süreci izleyecektir. Şu ana kadar sandıklardan gelen ve ilçe seçim kurullarında yapılacak tutanakların birleştirilmesi ile ilgili bazı kaygılar var. Biz ilgili makamlara kaygılarımızı ilettik. Tutanak birleştirmelerin şeffaf, bizzat İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan hakimin göz mesafesinde ve mümkün olduğu kadar tek bir bilgisayar ile yapılması ve bu işlemin hem hakimin hem müşahitlerin gözetiminde yapılması büyük önem arz etmektedir. Bütün siyasi partilere çağrıda bulunmak istiyoruz. Herkes bir birinin hakkına hukukuna ve halkın iradesine saygı göstersin. Biz Diyarbakır Barosu olarak toplumun hizmetindeyiz. Hazırlıklarımızı bu şekilde sürdürüyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi