Görüş Bildir

Diyarbakır'da Cemevine saldırı iddiası

Bağlar ilçesindeki Pir Sultan Abdal Cem ve Kültürevi'ne taşlı saldırı BDP İl Başkanlığınca yapılan açıklamayla kınandı

Diyarbakır'da Cemevine saldırı iddiası

Recep KAYA

DİYARBAKIR- Bağlar ilçesindeki Pir Sultan Abdal Cem ve Kültürevi'ne taşlı saldırı BDP Diyarbakır İl Başkanlığınca yapılan açıklamayla kınandı.

BDP İl Başkanlığından yapılan açıklamada, BDP olarak sürecin ve halkın umut ve beklentilerini dikkate alarak, seçim çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüttükleri belirtildi.

Aynı hassasiyetin bütün siyasi gruplar ve kişilerden de beklenildiği ifade edilen açıklamada, son zamanlarda BDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarına yönelik provokatif saldırıların seçim çalışmalarının güvenli şekilde yürümesini etkilediği kaydedildi.

SALDIRIYA TEPKİ GELDİ

Seçimlerin demokratik bir ortamda yürütülmesi gerektiği bildirilen açıklamada şöyle denildi:

"Pir Sultan Abdal Cem ve Kültürevi bir hafta içinde iki kez taşlı saldırıya maruz kaldı. Bu saldırının kabul edilebilir yanı yoktur. Saldırı sadece Alevi inancına ve Alevi yurttaşlarımıza değil; tüm halkımıza yapılmıştır. BDP olarak bu çirkin saldırıyı kabul etmiyoruz. Alevi yurttaşlarımızın yanındayız. Bizim gibi düşünmeyenlere hoşgörümüz olmayacak mı? Seçim çalışmalarının hızlandığı bu süreçte yapılan saldırılar tesadüf olamaz. Ortamın provoke edilmesinden medet umanlar olabilir. Seçim atmosferini bozmaya dönük olan bu saldırıların son bulması için yetkilileri bir an önce failleri bulmaya çağırıyoruz. Tüm inanç kesimlerine her nereden gelirse gelsin yapılan her türlü saldırının karşısındayız ve kabul etmiyoruz. Tüm inanç kesimlerini kucaklıyor, onlara yapılan her türlü saldırının tüm halkımıza yapılmış olduğunu düşünüyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi