Diyarbakır'da bir ilk! Çok katlı otopark hizmete açıldı

1 milyon 800 bin liraya mal olan iki katlı otoparkın açılışında konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, cadde ve kaldırım işgalinden vazgeçilmesini isteyerek, “İlk çok katlı otoparkı açtık, ikincisini de yakında hizmete açacağız. Biz otoparkları hizmetinize sunacağız, sizde aracınızı otoparka getirme zahmetine lütfen katlanın.” dedi.

Diyarbakır'da bir ilk! Çok katlı otopark hizmete açıldı

Fırat AVCIL/M. Şerif DOĞRU

DİYARBAKIR-Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında inşaatına başlanan, 2014 yılı sonunda tamamlanan ilk çok katlı otoparkın açılışını dün gerçekleştirdi. Otoparkın açılışına Eş Başkan Gültan Kışanak, HDP ve DBP parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

1 milyon 800 bin liraya mal oldu

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, otoparkla ilgili teknik bilgileri katılımcılarla paylaştı. 1 milyon 800 bin liraya mal olan otoparkın eksi 1 ve eksi 2 olmak üzere iki kattan oluştuğunu, her katın 2624 metrekare olmak üzere toplam 5248 metrekare alanı kapsadığını söyleyen Sevinç, “Toplam 155 araç kapasiteli otoparkta bir adet yıkama servisimiz mevcuttur. Otoparkımız hem belediyemizin ihtiyaçlarını hem de çevre deki kamu kurum ve kuruluşların ile işyerlerinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.” dedi.

‘Cadde ve kaldırım işgalinden vazgeçilsin’

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kentin en önemli ihtiyaçlarından birisinin otoparklar olduğunu belirtti. Yolların araçlar, kaldırımların yayalar için yapıldığını; ancak kentte yeterli otopark alanı olmadığı için araçların yol kenarlarına park ettiğini, kaldırımların işgal edildiğini söyleyen Kışanak, “Biz var olan imkânları artırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bugün de burada katlı otoparkımızın açılışını sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu otopark caddelerimizi işgalden kurtaracak bir otoparktır.” dedi.

Cadde ve kaldırım işgallerine dikkat çeken Kışanak, araç sürücülere işgalden vazgeçme çağrısında bulundu. “Yapması bizden kullanması sizden” diyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz otoparkları araçlarınızı park etmeniz için hizmetinize sunacağız, sizde aracınızı otoparka getirme zahmetine lütfen katlanın” dedi. Kışanak, araçların en yakın otoparka bırakılıp,  gidilecek yere kadar yürümenin sağlık için de faydalı olacağını vurguladı.

İkinci çok katlı otopark tamamlanmak üzere           

Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki otopark sayısını artıracaklarını açıklayan Kışanak, Dağkapı’da çok katlı otopark çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu, kentin muhtelif yerlerine de açık otopark yapma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Kışanak: Yayaların geçiş hakkına öncelik tanıyın

Kışanak, konuşmasını araç sürücülerine yaptığı şu çağrıyla tamamladı: “Ben bu açılış vesilesiyle araç sahiplerine ve sürücülerine bir kez daha seslenmek istiyorum. Araçlar daha hızlı ulaşım imkânı sunar; ama yayların geçiş hakkına öncelik tanıyınız. Engelliler ile ilgili lütfen dikkatli ve özenli olun. Otoparklarımız artık mevcut, yol kenarlarını işgal etmeyiniz. Otoparkları kullanın ve otopark ücretlerini ödeyin; çünkü ödenen otopark ücretleri yeni otoparklar demektir. Yasada da böyle geçiyor, belediyeler otoparklardan aldığı ücretler ile yeni otoparklar yapmakla mükellefler.”Eş Başkan Kışanak, daha sonra açılışa katılanlarla birlikte otoparkı gezerek bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz