Diyarbakır'da dereye dönen cadde, yayalara geçit vermedi

Diyarbakır'da şehir merkezinde dün akşamdan bu yana yağan yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ana caddeler tıkanırken, vatandaşlar karşıya geçmekte büyük zorluklar çekti.

Diyarbakır'da dereye dönen cadde, yayalara geçit vermedi
Diyarbakır'da şehir merkezinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Ana caddeler, rögarların tıkanması yüzünden dereye döndü ve vatandaşlar karşıya geçmekte büyük zorluk yaşadı.


PROTOKOL YOLU TIKALI


DHA'nın haberine göre; Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde Havaalanından gelen protokol yolunun Sento Caddesi ile kesiştiği Kuruçeşme kavşağında rögarların tıkalı olması nedeniyle yağan yağmur yolu dereye çevirdi. Dün akşamdan bu yana caddede akan yağmur suları ve trafiğin hareketli olduğu sabah saatlerinde, yolun her iki tarafındaki vatandaşlar da karşıya geçmek için dakikalarca bekledi.


VATANDAŞLAR KARŞIYA GEÇEMEDİ


Kuruçeşme kavşağından Kantar kavşağına giden şeritte ise vatandaşların geçmesi için taşlar konulduğu anlaşılırken, yaşlı ve çocukların bu taşlar üzerinden güçlükle geçtiği de görüldü. Kavşağın diğer tarafında ise bazı vatandaşlar suya basarak karşıya geçerken, ellerinde eşyaları ve bir bebekleri olan 2 kadın da karşıya geçemedi. Uzun süre bekleyen kadınlara çevredeki vatandaşlar yardımcı olarak çocuğu ve eşyaları alarak karşıya geçirirken, kadınlar da suyun içinden geçmek zorunda kaldı.
Vatandaş; her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca yetkilileri aramalarına rağmen tıkalı olan rögarların açılmadığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz