Görüş Bildir

Diyarbakır'da elektrik skandalı: Yeni binalarda kaçak elektrik hattı bulundu

Diyarbakır'da DEDAŞ ve DİYARGAZ'ın ortak yürüttüğü çalışma neticesinde, yeni yapılan bazı binalardaki tüm dairelerin kaçak elektrik hattı kullandığının tespit edildiği bildirilerek, 400 abone hakkında yasal işlem yapılarak, müteahhitler hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır'da elektrik skandalı: Yeni binalarda kaçak elektrik hattı bulundu
Diyarbakır'da konutlarda kaçak elektrik ile ısınmanın yapıldığı yönünde aldıkları ihbarları değerlendiren DEDAŞ ekipleri, DİYARGAZ ile ortak bir çalışma başlattı. DEDAŞ ekipleri, yaptıkları bu çalışma sonunda, merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibi doğalgaz abonelerini belirleyerek, geniş kapsamlı denetimlerde bulundu.

YENİ BİNALARA KAÇAK HATLAR ÇEKİLDİ

DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, hafta içinde 3 merkez ilçede toplam 2 bin 945 elektrik abonesini kontrol etti. Kontroller sırasında, yapımı süren konut inşaatları ile yapımı yeni tamamlanmış çok sayıda binada yaptığı kaçak taramaları sırasında, özellikle yeni yapılan binalarda akıl almaz kaçak elektrik kullanımına dönük 'altyapı çalışması' gerçekleştirildiğini belirlediğini duyurdu. Açıklamada, bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından, apartman dairelerine, kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandığı ileri sürüldü. Bazı binalarda ise bu durumun abartılarak, istinasız tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktığı kaydedildi.
Açıklamada, DEDAŞ kontrol ekiplerini bile şaşkına çeviren bu yöntemler belirlenerek harici hatların söküldüğü, bu ve benzer yöntemlerle kaçak elektrik kullandığı belirlenen 400 abone hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.
Bu arada, inşaattan evlere kaçak elektrik hattı çekilen binalardaki abonelerin yanı sıra, binanın müteahhitleri ve yapı denetim firmaları hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine yer verilen DEDAŞ açıklamasında, kontroller sırasında, gelir düzeyi yüksek kesimin oturduğu lüks sitelerde kaçak elektrik kullanımının azımsanmayacak boyutta olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi