Görüş Bildir

Diyarbakır'da şehit düşen polis için tören düzenlendi

Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Salih Eroğlu için tören düzenlendi.Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende, şehit Eroğlu'nun (30) öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Diyarbakır'da şehit düşen polis için tören düzenlendi

Törende, şehidin hamile eşi Yağmur Eroğlu, 3 yaşındaki oğlu Yusuf Eroğlu, annesi Hatice Eroğlu ile bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

Baygınlık geçiren şehidin annesi Eroğlu'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, hain saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"Şüphesiz her canlı ölümü tadacaktır buna inancımız tamdır ancak bizi derinden yaralayan genç meslektaşımızı eşi ve çocuğunun gözü önünde sinsice ve haince yapılan silahlı saldırı sonucu kaybetmektir" diyen Taşdan, şunları kaydetti:

"Kutsal vatanımızın bölünmez bütünlüğü milletimizin birlik ve beraberliği uğruna zaman gözetmeksizin gözünü dahi kırpmadan canın feda ederek şehitler veren bir ailenin mensuplarıyız. Hepimiz bu büyük ailenin fertleri olmaktan gurur duyuyoruz ancak hiçbir ulusun ferdi, yaşadığı topraklarda bir babayı 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde vuracak kadar zavallı olmamıştır. Bizler bu büyük ailenin fertleri olarak siz aciz ve kandırılmış olanlara diyeceğimiz şu ki; neyi, nasıl savunursanız savunun bizler her zaman adaletin timsali olmaya, vatanın bütünlüğünü korumaya, halkın huzuru ve güvenin tesis etmeye kararlıkla devam edeceğiz."

Bu tür hain saldırıların kendilerini hiçbir zaman yıldırmayacağını, aksine kararlılıklarını artıracağını ifade eden Taşdan, "Aziz şehidim sen rahat uyu. Sen ettiğin yemine sadık, giydiğin üniformaya ve şu an üzerinde sarılı şanlı bayrağa yakışır bir şekilde mertebelerin en yücesine erdin. Geride bıraktığın 3 yaşındaki çocuğun ve ailen bize emanettir. Gözün arkada kalmasın" ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında duygulanan Taşdan'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit Eroğlu'nun cenazesi daha sonra memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ve bazı kurumların temsilcileri katıldı.

Şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun eşinin ikinci çocuklarına hamile olduğunu yeni öğrendiği, görev yaptığı Hani ilçesinden Diyarbakır'a eşinin doktor muayenesi için geldikleri öğrenildi.

Polis memuru Salih Eroğlu'nun kullandığı eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun da bulunduğu sivil araca dün Diyarbakır'dan görev yaptığı Hani ilçesine dönerken yol kesen teröristlerce ateş açılmış, saldırıda ağır yaralanan Eroğlu, kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi