Duruşmada slogan attı ama beraat etti

Diyarbakır'da "örgüt üyesi olma" suçundan yargılandığı davanın karar duruşmasında örgüt lehine slogan attığı gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık beraat etti.

Duruşmada slogan attı ama beraat etti

Diyarbakır'da yargılandığı “örgüt üyesi olmak” davasının karar duruşmasında örgüt lehine slogan attığı gerekçesiyle hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçundan bir dava daha açılan sanık beraat etti.

>AA’nın haberine göre; Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2009 yılında "Örgüt üyesi olmak" suçundan yargılanan ve 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdullah İzgi adlı kişi davanın karar duruşmasında İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan lehine Kürtçe slogan atmıştı.

>Mahkemenin suç duyurusu yapması üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da İzgi hakkında "PKK propagandası yapmak" suçundan iddianame hazırladı.

>Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda sanık Abdullah İzgi'ye verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından "yeni yasal düzenlemeler" gerekçe gösterilerek onanmadı ve bozulmuş oldu.

>Mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadeler yer alıyor;

>"Yapılan son yasal düzenleme ile örgüt propagandası olması için suç teşkil edebilmesi, şiddeti teşvik etmesi gerekir. Sanık karar okunduğu sırada kendisine verilen 12 yıl hapis cezasını kabul etmemek ve bu mahkumiyeti eleştirmek için sınırlı sayıda kişinin bulunduğu duruşma salonunda bu sözleri sarf etmiş. Sınırlı sayıda kişinin olduğu ortamda sarf edilen sözleri sanığın hürriyeti bağlayıcı ceza ile cezalandırılmasının demokratik bir toplum için gerekli olmayacağı ve orantılılık ilkesini ihlal edeceği sabittir."

Kaynak: Diyarbakır Söz