Görüş Bildir

EVET GERÇEKTEN 'RENKLİ KENT'(!)

Diyarbakır’a köy-kent imajı veren bu görüntüler sürücüleri ve vatandaşları isyan ettirirken, belediyelerin refüjlara diktiği ‘ÇOK RENKLİ KENT’ tabelaları tezat bir görüntü oluşturuyor.

EVET GERÇEKTEN 'RENKLİ KENT'(!)

Yıllardır alt yapı sorunlarıyla gündeme gelen Diyarbakır’da şehir içi yolların hali yine içler acısı. Metropol niteliğindeki kentin hemen her noktasında yollar çukurlardan geçilmezken, bir çok yerde sökülen ve parçalanan kaldırım taşları yollara dökülüyor.

Belediyelerin öve öve bitiremediği alt yapının geldiği nokta objektiflere tam aksine görüntülerle yansırken,bu yıl önceki yıllara göre çetin geçen kış şartları da işin iç yüzünü ortaya serdi.

Ana ve ara yollar çukur deryasına dönüşürken, DEDAŞ’ın yaptığı yeni trafo ve yer altı kablo döşeme çalışmaları ve Türk Telekom’un yeni hatlar çekmesi de yolları ve kaldırımları kullanılamaz hale getirdi.

‘KALDIRIMLAR GİZLİ MAYIN GİBİ’

Doğalgaz döşeme çalışmalarından sonra yapılan yamalama üsülü asfalt işe yaramazken,bir çok noktada asfalt çökmesi dikkat çekiyor.

Belirli noktalarda oluşan büyük çaptaki çukurlar sürücülere zor anlar yaşatırken, bu yüzden günün belirli saatlerinde trafik tıkanıyor. Gizli mayın gibi üzerine basıldığı zaman yerinden oynayan ve altından su fışkıran kaldırım taşları yayalara da zor anlar yaşatıyor.

Tüm olumsuzlukların arasında belediyelerin kendi çalışmalarını övmek amacıyla yolların refüjlarına diktiği ‘ÇOK RENKLİ KENT’ tabelaları ise komik bir görüntü oluşturuyor.

YAMALAMA DEĞİL KALICI ÇÖZÜMLER

Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin alt yapı çalışmalarından memnun olmayan vatandaşlar, bu görüntünün Diyarbakır gibi büyük bir kente yakışmadığına dikkat çekerek, belediyelerin her yıl yaptıkları yamalama çalışmaları yerine kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu arada yolların dar ve yol kenarlarında da araçların gelişigüzel park etmesi nedeniyle şehir içi ulaşımında yaşanan tıkanıklık ise devam ediyor. Yapılan eleştiri ve tepkilere rağmen belediyelerin bu konuda adımlar atmaması vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi