Erdoğan: Türk Kürt yok biz size hizmetkârız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da konuşuyor. Cumhurbaşkanı, “Sizin Kürt oluşunuz, Türk oluşunuz önemli değil, ne olursanız olun ben sizi yaradılanı yaradandan ötürü sevmek zorundayım” diye konuştu.

Erdoğan: Türk Kürt yok biz size hizmetkârız

1376 yıldır Diyarbakır'da ezan sesinin eksik olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Selahattin Eyyubi'nin yanında bu coğrafyanın mert insanları vardı. Fethinden bu yana Diyarbakır coğrafyamızda hep İslamın bayraktarlığını yaptı. Kurtuluş Savaşı'nı hep birlikte verdik. Cumhuriyeti birlikte kurduk" diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı'nın konuşması;

YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVMEK ZORUNDAYIM

Kardeşlerim sizin Kürt oluşunuz Türk oluşunuz önemli değil,  ne olursanız olsun ben sizi, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek zorundayım.

Terör bölge insanını iki ateş arasında bıraktı. Bana 2001'de dediler ki bölgenin kanaat önderleri olağanüstü hali kaldır bu bize yeter dediler. Göreve geldiğimizde ilk işimiz olağanüstü hali kaldırmak oldu. Batı'da ne varsa Diyarbakır'da o olacak dedik. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Şimdi soruyorum Biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyenler bu üniversiteleri siz mi kurdunuz?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ FOTO GALERİ

Sağlıkta bu güzel tesisleri kimle yaptı?      

Kürtmüş, Zazaymış , Türkmüş bizim böyle bir derdimiz yok biz size hizmetkar olmaya geldik.

Çıkmış biris çıkıyor Diyanet'i kaldıracağım diyor Benim Kürt kardeşim dindardır

Neden buralarda işsizlik fazla? İş adamı burada yatırım yapamıyor korkuyor. Ne zaman yakarlar yıkarlar diye düşünüyorum.

Ben belediyeyi ziyaret edecektim, fakat havaalanına karşılamaya gelmediler. Neymiş, belediyenin kapısı önünde karşılayacakmış. Yok öyle 25 kuruşa simit.

Hanımefendi nezaket göstermedi, ben de ziyaret etmedim.

Biz milletimizle bütünleştik. Diyanet'i İmam Hatipleri kapatacağız diyorlar ana muhalefet partisi gibi davranıyorlar. Sevgili kardeşlerim kızlarımızın baş örtüsüyle uğraştılar. Bizi bölmeyecekler bizi ayıramayacaklar. Onun için tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak. Bizim de rabiamız bu.

Şimdi bunlar bir de yanlarına Paralel Yapı'yı aldılar beraber çalışıyorlar. Çanakkale Belediyesi CHP'li. Başkan havalimanından beni karşıladı. Ben de onalrı ziyaret ettim. O anneler belediye binası önünde neden ağlıyordu? Kürt değil miydi onlar Hepsinin evladı dağa kaçırılmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz