Fiber'e sabotaj!

Diyarbakır'da bir firmaya ait fiber kabloları keserek çaldıkları iddiasıyla biri firma sahibi 6 kişi gözaltına alındı.

Fiber'e sabotaj!
Diyarbakır’da, internet erişimini sağlayan fiber kabloları, aralarında fiber online firma sahibinin de bulunduğu 6 kişi tarafından kesildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 10-11 Eylül ile 20-21 Aralık tarihlerinde bir firmaya ait 23 ayrı noktada fiber kabloların kesildiği belirtildi.

FİBER ONLİNE ŞİRKETİ SAHİBİ Açıklamada, “Haberleşmenin engellenmesi, mala zarar verme ve iki noktada bağlantı cihazlarının çalınması ile hırsızlık ve sabotaj olayı meydana gelmiştir. Kesinti nedeni ile yüklü miktarda maddi kayıp yaşandığı gibi vatandaşa internet üzerinden verilen hizmetlerde aksamalar yaşanmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda, olayla ilgili olarak, aralarında ilimizde faaliyetini sürdüren bir fiber online firma sahibi İ.G. İle firma çalışanı F.A. ve yine farklı bir firmanın çalışanları M.A., O.K., H.K ve F.U. olmak üzere toplam 6 şüpheli şahıs ekiplerimizce yakalanmıştır” denildi.

BATMAN'DAKİ HIRSIZLIK Batman’da hırsızlık yaptıkları tespit edilen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, farklı tarihlerde 2 ayrı evden hırsızlık ve bir evden çelik kasa hırsızlığı yaptıkları tespit edilen A.G, S.B, M.Ç ve R.B isimli kişilerin, gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şüpheli kişilerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edilerek, hırsızlık olaylarına karşı çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz