Görüş Bildir

HAYVANCILIK FUARINA UĞURLANDI

HAYVANCILIK FUARINA UĞURLANDI

HAYVANCILIK FUARINA UĞURLANDI

DİYARBAKIR  - Hani'den TÜYAP'ta düzenlenen fuara katılan 14 çiftçi, Adana'da açılacak olan hayvancılık fuarına uğurlandı.

Hani ilçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde TÜYAP'ın öncülük ve finanse ettiği çiftçilere yönelik açılan hayvancılık fuarına Hani'den de 14 çiftçi ve İlçe Tarım Müdürlüğü personeli rehberliğinde Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. 4-7 Kasım 2010 tarihinde Adana'da açılacak olan hayvancılık fuarına uğurlandı.

HAYVANCILIK FUARI

Çiftçilerin Adana'ya uğurlanma törenine Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, İlçe Tarım Müdür Vekili M. Şerif Gümüş ile ilçe Tarım Müdürlüğü Personeli uğurladı. Uğurlamada çiftçilere yönelik kısa bir konuşma yapan Hani ilçe Kaymakamı Özkan Demirel, "İlçe merkezi ve köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere değişen dünya şartlarına göre modern şartlar altında tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde kullanılacak modern malzeme ve araç gereçler ile tarım alanında gelişmesi için açılan fuara katılan çiftçilerimizin orada gördüklerini tatbik edip buradaki diğer çiftçi kardeşlerimize yol gösterecektir. Biliyorsunuz tarım ilçe ekonomisinin gelişmesi, geliştirilmesi olmazsa olmazlardan biridir. Şimdiden sizleri

kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun güle güle gidin güle güle gelin" dedi.

TÜYAP ORGANİZASYONU

04-07 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜYAP'IN organizasyonu ile Türk tarım sektörünün ilerlemesi adına yeni teknolojilerini çiftçilerimize yerinde tanıtılmasını, ürünsel bazda yeni alıcılarla buluşturulmasını, teknik ekipman ve makine konusunda yeniliklerin sektör temsilcileri ile bir araya getirilmesini amaçlıyor. Tarım Sektörü dendiğinde akla gelen bütün ana başlıkların yer alacağı organizasyon, yurt içi ve yurt dışı alıcıları ve ilgilileri 4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Adana'da açılan fuardaki yenilikleri yerinde görme imkanını sağlayacak. Hani şartlarına uygun yeni tarımsal yeniliklerin çiftçilerin değişen dünyadaki tarım sektörünün hangi aşamada olduğu ve bunun için çiftçilerimizin kendi köylerinde yapacakları tarım ve hayvancılığa daha modern bir şekilde yönelmesi hedefleniyor. Bu yapıldığı takdirde çiftçilerin tarım alanında hem ürün satışı, hem de teknolojik gelişmeleri yerinde görerek, ihtiyaçları olan her türlü bilgiye ve ürüne ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi