Görüş Bildir

Hastanede Skandal

Diyarbakır Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde elektrik kesintisi sonrası jeneratörlerin de çalışmaması nedeniyle hastalar cep telefonu ışığında ameliyat edildi.

Hastanede Skandal

Bölgenin ve Diyarbakır'ın en büyük hastanelerinden olan Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde onlarca ameliyat hastası, ameliyat masasında iken elektrikler kesildi. Jeneratörün da bakımsızlıktan devreye girmemesi, ameliyat masasındaki hastaları ölümle burun buruna getirirken, bazı ameliyatlar cep telefonu ışığında bitirilmek zorunda kaldı.

HASTANEDE SKANDAL

İlkha'nın internette yer alan haberine göre, önceki gün saat 13.00 sıralarında yaşanan ve yaklaşık 50 dakika devam eden kesintilerde ameliyathaneye enerji verecek jeneratörün de arızalı olması hastaları mağdur etti. Kesintiden dolayı bazı hastalar ameliyat edilmezken bazı hastalar da cep telefonu ışığı altında zor şartlarda ameliyat edildi.

CEP TELEFONU IŞIĞINDA

Jeneratörün devreye girmemesine tepki gösteren doktor ve sağlık personeli acil olan bazı hastaları telefon ışığında ameliyat etmek zorunda kaldı, kesintiden önce hazırlanan 9 hasta ise ameliyat edilmeden servislere çıkarıldı.

DOKTOR VE SAĞLIKCILAR

Hastaların zor şartlar altında ameliyat edildiğini belirten sağlık personeli, bu gibi durumlarda 10-15 dakika daha gecikmesi durumunda hastaların hayatı tehlike geçireceğine dikkat çekerek geçen yıl da buna benzer durumların meydana geldiğini ifade etti. Hastaların ameliyatına giren doktorların, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) şikâyette bulunduğu iddia edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi