Kadını üretime dahil ediyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Kadınları üretime dahil edeceğiz" dedi.

Kadını üretime dahil ediyoruz

Recep KAYA/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meslek Eğitim kurslarında üretilen ürünlerin satılacağı dükkanlar hizmete girdi. İki satış mağazasının açılış töreni Vedat Aydın Parkı bitişiğinde gerçekleştirildi.

Gültan Kışanak, Mardin Kapı Mezarlığı yanında yapılan dükkanların hizmete başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da hem el sanatlarının gelişmesi, hem de insanların bir mesleki beceri kazanması için 25 ayrı dalda mesleki eğitim kursu verdiklerini söyledi.

Kadın istihdamına imkan sağlayacak

Kadınları üretime dahil edeceklerinin altını çizen Kışanak, şöyle konuştu:

"Biz, bu çalışmayı bir kadın çalışması olarak görüyoruz. Kentimizin tanıtımı açısından bir turizm faaliyeti olarak görüyoruz. Kadınlara istihdam yaratan bir çalışma olarak görüyoruz. Sümerpark'taki kurslarımızla atölyelerimizle yine ilçelerdeki kadın kurumlarını çalışmalarıyla birlikte bu satış büfeleri kentimize halkımıza hizmet sunacak. Bu tür çalışmaları çoğaltacağız. Kadınları üretime dahil edeceğiz."

Kentte yaygınlaştırılacak                                   

Kışanak, kurslarda çalışanların büyük çoğunluğunun kadınlardan oluştuğunu, bu kurslar sonucunda çalışanların hem sertifika aldıklarını, hem de bir meslek öğrendiklerini kaydetti.

Bütün kursların bir atölye gibi çalıştığını vurgulayan Kışanak, "Orada çalışan arkadaşlarımız, kadınıyla, erkeğiyle el birliğiyle üretimler gerçekleştiriyorlar. Biz, ortaya çıkan bu ürünleri aynı zamanda kentimizin tanıtımı, turizm faaliyetlerine katkı sunabilecek turistik eşyalar olarak üretip kentimizin tanıtıma katkı sunmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Taşçıer: Bu emek gün yüzüne çıkacaktır

Kışanak’ın ardından konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İmam Taşçıer, “Kürt coğrafyasında bütün emeği kadınlar sarf eder; ama bu hep arka planda alır. Bugünden sonra Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bu emek gün yüzüne çıkmıştır, çıkacaktır. Kadın toplumda hak ettiği konumunda, hak ettiği gibi değer görecektir.” dedi.

HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ise satış mağazalarının komünal bir yaşamın önünü açacağını söyledi. Konuşmalardan sonra Kışanak ile konuklar, hep beraber satış mağazalarını hizmete açtı. Tören, halaylar ve zılgıtlarla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz