Görüş Bildir

Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır'da:

Diyarbakır Valiliğinde düzenlenen iftara katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan ayının önemini anlatarak, "Ramazan'da fakir-fukaranın halinin daha iyi anlaşıldığını" belirtti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır'da:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,"Ramazanda hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada daha fazla huzur istiyoruz, daha fazla kardeşlik istiyoruz. İslam dünyasının daha fazla hoşgörüye ihtiyacı var, daha fazla ilme ihtiyacı var, daha fazla emeğe, çalışmaya, üretmeye ihtiyacı var" dedi.

Bakan Yılmaz, Diyarbakır Valiliğince bir otelde düzenlenen iftar programına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ramazanın sadece bireysel ibadetlerle geçen bir ay değil, aynı zamanda toplumsal bir ay olduğunu belirtti. Ramazanda fakirin, fukaranın ve yoksulun halinin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Yılmaz, bu ayda bütün kesimlerin aynı sofrayı paylaştığını, bunun da kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazanda İslam dünyasındaki çatışmaların son bulmasını temenni eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ramazanda hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada daha fazla huzur istiyoruz, daha fazla kardeşlik istiyoruz. Özellikle İslam dünyası içindeki çatışmaların, çekişmelerin, kavgaların biran evvel son bulması için Cenabı Allah'a niyaz ediyoruz. İslam 'barış' demek, İslamın kelime anlamı barıştır. Bu anlamıyla hayatımıza geçmesini diliyoruz. Müslümanlar olarak kendi eksiklerimize daha çok bakmamız gerekiyor. Ramazan, aynı zamanda muhasebe ayı. Yaşadığımız ne varsa biraz dönüp kendimize bakmamızda büyük fayda var."

İslam coğrafyasındaki zulme ve çatışmalara değinen Yılmaz, "Bu anlamda İslam dünyasının daha fazla hoşgörüye ihtiyacı var, daha fazla ilme ihtiyacı var, daha fazla emeğe, çalışmaya, üretmeye ihtiyacı var. İnşallah bu günleri de hep birlikte görürüz" dedi.

Yılmaz, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine ilişkin de şunları söyledi:

"UNESCO, Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne Diyarbakırımızın surları ve Hevsel Bahçeleri'ni dahil etti. Bundan dolayı çok mutluyuz. Diyarbakırımıza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Aslında bu alınan karar Diyarbakır'ın sadece Diyarbakır'da yaşayanların mülkiyetinde olmadığını, insanlığın bir mirası olduğunu da tesir etmiş oluyor. Bununla birlikte inşallah Diyarbakımızın kültür turizminin de daha fazla geliştiğini görürüz. Aslında bu bir vesile. Hep birlikte bu kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız. Gelecek nesillere bunları çok daha iyi nitelikli şekilde aktarmalıyız."

Yılmaz, "Bu miras Diyarbakır'ın huzuruna da barışına da katkıda bulunacak. Diyarbakır'ın kalkınmasına ve gelişmesine de destek olacak" ifadelerini kullandı.

Vali Hüseyin Aksoy ise ramazanın birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün en üst noktada olması gereken ay olduğunu, Diyarbakır'ın bu birliğe, beraberliğe ve hoşgörüye ihtiyacının bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi