Görüş Bildir

Katledildiği Yerde Anıldı

Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine Kurban eti dağıtırken işkence ile öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, olay yerinde törenle anıldı.

Katledildiği  Yerde Anıldı

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları olayın yıl dönümünde anıldı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü ile arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz için Şehitler Kervanı Platformu tarafından olayın yaşandığı merkez Bağlar ilçesindeki Cengizler Caddesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, geçen yılki olayın bir daha yaşanmasını istemediklerini söyledi.

Börü, çok üzücü bir dönem yaşadıklarını ifade ederek, "Bu vahşeti yapanları kınıyorum. Böyle vahşetleri istemiyoruz. Bu bölgede barışın olmasını istiyor, olayla ilgili yargılamanın da adil şekilde yapılmasını, bu vahşeti yapanlarla azmettirenlerin gerekli cezaları almalarını diliyoruz" dedi.

"Bu millete zulüm yapanlara Allah fırsat vermesin. O gün bu çevrede o zılgıtları çekenleri kınıyoruz. Allah huzurunda hesap verecekler" diyen Börü, şöyle devam etti:

"Olayla ilgili dava görülmeye başlandı. Mahkeme ertelendi. Davayla hakkımızın teslim edilmesini bekliyoruz. Bu vahşeti yapanlar sadece burada değil, Allah katında da bunun hesabını verecekler."

- "Sırtımızı elinde silah olanlara değil, Allah'a dayadık"

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik de en büyük hedeflerinin insanları kötülükten alıkoymak ve iyiliğe yönlendirmek olduğunu aktardı.

Tüm insanların iyiliğini istediklerini kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

"Peygamberler, kendilerini doğru yola çağırdıkları kavimleri tarafından büyük işkenceler görmüşlerdir. Aynı şeyi şimdi bizler yaşıyoruz. Peygamberlerin bize devrettiği o bayrağı taşımaya çalışıyoruz. Bizim, bize bunları yapanların iyiliğini istemekten başka amacımız yoktur. Şehitliği topluma anlatmak ve sevdirmek istiyoruz. Şehitlerin bize emanet ettiği o bayrağı gelecek nesillere ulaştırmak en büyük amacımız. Hiçbir güç buna engel olamayacaktır. Bizler sırtımızı sahte ilahlara, elinde silah olan alçaklara değil, Allah'a dayadık."

Araştırmacı-yazar Mehmet Göktaş da "Bu şehri fethedenlerin hürmetine burayı marksistlere teslim etmeyeceğiz. Bu peygamberler diyarını marksistlere vermeyeceğiz. Bunun için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödenecektir" ifadesini kullandı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler seslendirildi.

Bazı katılımcıların, üzerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının bulunduğu, "Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın" yazılı yelek giydiği, bazılarının da "Yasin ve arkadaşlarının katilleri ile azmettirenler hesap vermelidir", "Hepimiz Yasin Börü'yüz" yazan dövizler taşıdı.

Dicle Üniversitesinden (DÜ) bir grup öğrenci ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olayın yaşandığı binanın önüne karanfil bıraktı.

Törene, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu ve Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut da katıldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi