Kayıp Yakınları

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, gözaltına kaybedilen ve "faili meçhul" cinayete uğrayanların yakınlarının hesabını sormak için 323'üncü kez Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi.

Kayıp Yakınları

DİYARBAKIR-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, gözaltına kaybedilen ve "faili meçhul" cinayete uğrayanların yakınlarının hesabını sormak için 323'üncü kez Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi.

İHD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Zeytun, 1995 yılında Kilis'te 1. Hudut Taburu'nda askerlik yaparken kaçtığı iddia edilen ve o günden bu yana kendisinden haber alınmayan Yavuz Kaynar'ın kaybediliş öyküsünü anlatan Kaynar'ın kardeşinin yazdığı mektubu okudu. Eylemde okunan mektupta şu ifadelere yer verildi:

ASKERLİK YAPARKEN

"Biz Vanlıyız. Ben o dönemde Antep'te oturuyordum. Kardeşimi her ziyarete gittiğimde bana, 'Komutanım benden nefret ediyor' diyordu. Kendisiyle yine yapmış olduğumuz bir görüşmede bir askerin kardeşimi öldürmeye kalkıştığını anlatmıştı. Kaynar'ın askerliğinin bitmesine 3 ay kala askerin evlerine baskın düzenlediğini belirten "Kardeşimin silahıyla birlikte kaçtığını söyleyip beni gözaltına aldılar. Kardeşimin arkadaşlarıyla görüştüm. Kardeşimin kaybolduğu anda komutanı da izne ayrılmıştı. O dönemde bölgeye yakın bir yerde yakılmış bir ceset bulduk. Cenazeyi teşhis etmek için gittik ama asker bizi tehdit etti ve cenazeyi teşhis ettirmediler. Ben kardeşimin kaçtığına inanmıyorum. 16 yıldır kardeşimden haber almıyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler