Kentler Birliği buluştu!

Tarihi Kentler Birliği (TKB) buluşması için Diyarbakır'a gelen konuklar, kentin tarihi mekanlarında gezinti yaptı. Heyet daha sonra da buluşmaya ev sahipliği yapacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'yı makamlarında ziyaret etti.

Kentler Birliği buluştu!

Tarihi Kentler Birliği buluşuyor

font-family>Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Valiliği'nin ortak düzenlediği "Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği" buluşması için kente gelen konuklar, gün boyu tarihi mekanlarda gezinti yaptı. ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TKB ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Merkez Valisi Nurullah Çakır program öncesinde tarihi İçkale'de kısa bir gezinti yaptı.

font-family>İlk önce şehri gezdiler

Eş Başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akad, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, Diyarbakır Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya ile Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran'ın eşlik ettiği gezinin ardından konuklar, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette sohbetler edildi, karşılıklı memnuniyetler dile getirildi ve böylesi buluşmaların önemine değinildi. Kısa bir soluklanmanın ardından konuklar, Anzele'den başlayarak, Keçi Burcu, Ulu Camii ve Cemil Paşa Konağı başta olmak üzere kentin tarihi mekanlarında gezintilerine devam etti.

font-family>Program dün akşam başladı

font-family>Tarihi Kentler Birliği Diyarbakır Buluşması, dün akşam saat 18.00'da başladı. Belediye Eş Başkanları Anlı ve Kışanak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki meslek ve sivil toplum örgütlerinin başkanları, temsilcileri, kent konseyi bileşenlerinin katılacağı toplantıya, şehir dışından da çok sayıda belediye başkanı katılıdı.

font-family>Bugünkü oturumlar

font-family>"Doğa ve Kültürel Mirası Zengini Ülkemizde Alan Yönetiminin Gerekliliği ve Yerel Yönetimler", "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin UNESCO Sürecine Yaklaşımı" ve "Diyarbakır Alan Yönetimi Çalışmalarında Son Gelişmeler" konularının tartışacağı program açılış konuşmalarıyla başladı. Bugün ise gerçekleştirilecek olan panelle sona erecek. Oturum başkanlığını ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi A. Faruk Göksu'nun yapacağı panelde, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Namık Kemal Döleneken, İmar Daire Başkanı Murat Alökmen ile ÇEKÜL Vakfı Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya sunum yapacak. Öğlene kadar süren bu panelin ardından program sona erecek, daha sonra kentin tarihi mekanlarında gezinti yapacaklar.

Kaynak: Diyarbakır Söz