Kırsal Alev Alev

Lice'deki büyük yangın söndürülürken, başka bir yerde yeniden yangın çıktı, Silvan'da ise altı köyde çıkan yangın devam ediyor.

Kırsal Alev Alev

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde önceki gece çıkan büyük yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası ile kontrol altına alınırken, dün sabah saatlerinde Dibek Köyü yakınlarında bir yangın daha çıktı. Çıkan yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Lice İlçesi'nde önceki gece 2 askerin şehit olduğu, askeri konvoya yapılan bombalı saldırının ardından bölgede başlatılan operasyon sırasında Fis Ovası ile Lice İlçesi arasında geniş alanda çıkan yangın, önceki gün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Diyarbakır Büyükşehir ile ilçe itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması ve bölge halkının yardımıyla yangın, tamamen söndürüldü. HDP Diyarbakır milletvekillerinin de katıldığı söndürme çalışmalarından sonra bölgede iş makinelerinin de yardımıyla soğutma çalışmaları yapılırken, bu kez Dibek Köyü yakınlarında yangın çıktı.

YANGIN KONTROLÜ

Lice Belediye Başkanı Rezan Zoğurli, önceki gün başlayan ve geniş alana yayılan yangının kontrol altına alındığını, ancak Dibek Köyü yakınlarında sabah saatlerinde yeni bir yangının çıktığını söyledi. Başkan Zoğurli, çıkan yangını söndürmek Belediye ekiplerinin iş makineleri ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Yangını kontrol altına almaz isek yakınındaki ormanlık alana sıçrayabilir. Halka yangın bölgesinde çalışmalara katılması için çağrı yaptık" dedi.

6 KÖYDE YANGIN ÇIKTI

Silvan ilçesine bağlı Bellibahçe köyünde bulunan ağaçlık alanda yüksek gerilim hatlarından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın Gözderesi ve Yeşerdi köylerine kadar sıçradı. Alevler arasında kalan 12 ev yanarken, Yeşerdi köyündeki yangını söndürmek için Silvan, Batman ve Diyarbakır’dan 9 itfaiye aracı gitti. Çıkan yangında herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenildi.

Silvan ilçesine bağlı Yolarası Köyü’nde ise henüz nedeni belirlenmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın etkisiyle Susuz Köyü’nün dağlık alanlarına kadar yayıldı. Köylülerin çabası sonucu yangın köydeki bir eve sıçradı. Evin büyük bir bölümü yandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye müdürlüğüne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Susuz köyündeki yangın bağ, bahçe, tarla ve Evde büyük bir hasra meydana geldi. Boyunlu köyünde de ağaçlık alanda çıkan köylüler tarafından söndürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz