Görüş Bildir

Kulp'lu bayan kursiyerlere Mardin gezisi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde değişik kurslarda eğitim gören 200 bayan kursiyer, Mardin'e gezi düzenledi.

Kulp'lu bayan kursiyerlere Mardin gezisi

Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın her yıl bireylerin sosyalleşmesi için yapılan Aile Destek Merkezi (ADEM) projeleri kapsamında çeşitli kurslarda eğitim gören 200 bayan kursiyer için Mardin'e gezi düzenledi.

Kulp ilçesinden 12 otobüsle çıkan kursiyerler, Mardin Sultan Şehmus Türbesi'nde bir süre konakladıktan sonra Deyrülzafaran Manastırı, Mor Gabriel Manastırı, Kırklar Kilisesi, Mor Yakup Kilisesi, Revaklı Çarşı ve Mardin evlerini gezdi.

MARDİN'İ GEZDİLER

Gezi ile ilgili açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sinan Buluttekin, Kulplu bayanları sosyalleştirmek ve kendilerine güvenlerini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Proje kapsamında çeşitli dallarda kurslar açıldığını ve bu projenin içeriğinde Mardin gezisinin de bulunduğunu dile getiren Buluttekin, şöyle konuştu:

"Her ne kadar Güneydoğu'da yaşıyorsak da bir çok bayan arkadaşımız çevremizdeki tarihi mekanları gezememiş. Bu proje sayesinde 200 bayan arkadaşımıza bu imkanı tanımış olduk. Gezimizi, projemiz kapsamında açılan kurslara gelen öğrencilerden oluşan 200 kişilik bir kafileyle yaptık. Gezimiz Kulp, Midyat, Beyazsu ve Mardin güzergahına yapılarak, bu güzergahta bulunan tarihi ve eski mekanlar ziyaret edildi."

Geziye katılan bayan kursiyerler, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi