Görüş Bildir

Kumar asayişi!

Kaleşnikoflu YDG-H’liler Diyarbakır’da kumar denetimi yaptı.

Kumar asayişi!
PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) Diyarbakır’ın merkezinde kumar denetimi yaptı. Kaleşnikof ve tabancalarla kumar oynatıldığı iddia edilen işyerlerine giren yüzü kapalı YDG-H’liler, burada bulunan vatandaşları sıraya dizdi, arama yaptı. İşyeri sahibini tokatlayıp tehdit eden örgüt mensupları, denetimlerin ardından sokakta havaya ateş açtı.

Cihan habere göre, geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu düzenleyen YDG-H, bu sefer kumar denetimi yaptı. YDG-H üyeleri kumar oynatıldığı iddia edeilen bazı kahvehanelere girerek denetim yaptı ve görüntülerini sosyal medya hesabından duyurdu. Diyarbakır’ın Sur ilçesi olduğu belirtilen işyerlerinde çekilen görüntülerde YDG-H üyelerinin Kalaşnikof ve tabancalara denetim yaptığı görülüyor.

KUMAR OYNATILMAYACAK Görüntülerde yüzü kapalı YDG-H’liler önce sokak aralarında sloganlar atarak yürüyor daha sonra kahvehaneye girip, masalarda oturan vatandaşların ayağa kalkmalarını istiyor. Elinde silah olan yüzü kapalı bir şahıs, “Utanın. Evinizde çocuklarınız, eşleriniz aç, siz kumar oynuyorsunuz” diye bağırıyor. İşyeri sahibini tehdit eden örgüt mensupları daha sonra tokat atıyor. İşyeri sahibi ise masadaki yaz-boz kağıdını gösterer kumar oynanmadığını anlatmaya çalışıyor. İşyerinden çıkan YDG-H’liler sokaklarda bir süre ‘Başkansız hayat olmaz’ (Bê serok jîyan nabe) slogan atıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi