Görüş Bildir

Kur'an-ı Kerim'i taş tevhalara işliyor

Taş oyma ustası Ahmet Menekşe, taş levhalara işlediği Kur'an-ı Kerim'i bir müzede sergilemek istiyor

Kur'an-ı Kerim'i taş tevhalara işliyor

BATMAN - Taş oyma ustası Ahmet Menekşe, Kur'an-ı Kerim'i taş tevhalara işliyor.

                               Batman'da yaklaşık 30 yıldır taş oymacılığı yapan Menekşe'nin hedefi levhalara işlediği Kur'an-ı Kerim'i bir müzede sergilemek.

Menekşe, mesleğine doğal taşlardan şelale yaparak başladığını belirterek, bugüne kadar mesleğiyle ilgili hiç eğitim almadığını söyledi.

Çakıl, siyah ve mermer gibi farklı taş çeşitleri üzerinde çalışmalar yaptığına işaret eden Menekşe, "2006 yılında Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen bir yarışmada Türkiye dördüncüsü oldum" dedi.

Mesleğini icra ederken Kur'an-ı Kerim'in taşa işlenmediğini fark ettiğini kaydeden Menekşe, bu eksikliği gidermek için çalışmaya başladığını anlattı.

- "Müzede sergilemek istiyorum"

"Kur'an-ı Kerim'in tamamını taşa işleyip müzede sergilemek istiyorum" diyen Menekşe, şunları dile getirdi:

"İmkanlarım kısıtlı olduğu için çalışmalara zaman zaman ara vermek zorunda kalıyorum. Her bir yaprak için 4-5 gün çalışıyorum. Kur'an-ı Kerim'in tamamını taşa işlemek en az 4 yılımı alır. Büyük bir mutlulukla başladığım bu çalışma için destek bekliyorum. Benzeri bulunmayan bu çalışma tamamlandığında Müslümanlar çok mutlu olacak."

Bu çalışmayı yürütürken gençlere de mesleği öğretmek istediğini sözlerine ekleyen Menekşe, atölye desteği sunulmasıyla sanatını gelecek kuşaklara öğretme ve aktarma imkanı bulabileceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi