Kurban Yine Çocuk

4 Çocuk, Silvan'da sokakta buldukları roketatar mermisini kurcalarken, ellerinde patladı. Biri öldü, 3'ü de ağır yaralandı. PKK'nın gençlik yapısı, Lise'nin bahçesine bomba attı. Şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, hasar oluştu.

Kurban Yine Çocuk

Silvan İlçesi'nde çocukların bulduğu bombanın patlaması sonucu 9 yaşındaki Hasan Yılmaz öldü, 3 çocuk yaralandı. PKK'nın gençlik yapısı, Lise'nin bahçesine bomba attı. Şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, hasar oluştu.

ROKETATAR MERMİSİ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların hendek kazıp, barikatlarla yol kapattığı Tekel Mahallesi'nde dün saat 12.00 sıralarında, sokakta oynayan çocuklar buldukları bir cismi kurcalarken şiddetli bir patlama meydana geldi. Bağlar İlçesi'ndeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine, dün sabah saatlerinde PKK'lı militanlar tarafından el yapımı bomba atıldı. Meydana gelen patlamada maddi hasar meydana geldi.

BOMBA ELLERİNDE PATLADI

Patlamada 9 yaşındaki Hasan Yılmaz, kardeşi 5 yaşındaki Mazlum Yılmaz ile kuzenleri 10 yaşındaki Ümit Yılmaz ve 6 yaşındaki Mert Yılmaz kardeşler yaralandı.

BİR KARDEŞ ÖLDÜ, 3 YARALI

Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Hasan Yılmaz, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Diğer 3 çocuk ilk müdahaleleri Silvan'da yapıldıktan sonra Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Patlamada yaralanan çocukların yakınları geldikleri Silvan Devlet Hastanesi önünde sinir krizleri geçirip, gözyaşları döktü. Olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

PKK'NIN KULLANDIĞI ROKET

 Valilikten yapılan açıklamada, 12.30 sıralarında Tekel Mahallesi Sidar Caddesi'nde meydana gelen patlamada 9 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği, biri 10, ikisi 6 yaşında 3 çocuğun da yaralandığı belirtildi. Yaralanan çocukların tedavisinin sevk edildikleri Diyarbakır'da sürdüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olay yerinde yapılan ilk incelemede, çocukların Silvan ilçesinde PKK mensuplarının yoğun faaliyet gösterdiği ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaların yaşandığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında roket mermisi buldukları ve mermi ile oynarken infilak etmesi sonucu zarar gördükleri tespit edilmiştir. Güvenlik güçleri tarafından olaylara müdahale esnasında roket silahı kullanılmamaktadır. Çocukların PKK mensuplarının kullanmış oldukları roket mermisini patlattıkları değerlendirilmektedir." Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

OLAY YERİNDE DETAYLI İNCELEME

Olay sonrası ilçeye giden olay yeri inceleme ekipleri, ayrıntılı bir çalışma yaptı. Olay yerindeki roketin parçaları ile deliller toplantı. Çalışma sırasında özel harekat polislerinin sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

ÜRKÜTEN SALDIRI OLAYI

Bağlar İlçesi'ndeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine, dün sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından el yapımı bomba atıldı. Meydana gelen patlamada maddi hasar meydana geldi. Diyarbakır Valiliği'nce bugün yapılan yazılı açıklamada, merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne PKK'lılar tarafından el yapımı bomba atıldığı ancak şans eseri can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada, "8.10.2015 günü saat 11.30 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesine, öğrencilerin eğitim ve öğretiminin devam ettiği sırada PKK mensuplarınca 1 adet el yapımı bomba (EYB) atılmıştır. Okul bahçesine atılan EYB sonucunda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamış, yapılan incelemelerde okulun içerisinde bulunan konteynerin çatısında maddi hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmektedir" denildi.

SİLVAN'DA YOL KESTİLER

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, yol kesen PKK mensupları ile köy korucuları arasında çıkan çatışmada bir korucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Çatakköprü köyü mevkisinde yol keserek, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan PKK mensupları, Batman'ın Kozluk ilçesinden Silvan istikametine giden köy korucularını taşıyan minibüsü durdurmak istedi.

Bunun üzerine çıkan çatışmada, korucu C.Y. (49) ağır yaralandı. Yaralı korucu, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaçanları yakalanması için operasyon başlatıldı.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ PKK'LILAR

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği, kent merkezinde eylem hazırlığında olan 2 örgüt üyesinin yakalandığını açıkladı. Açıklamada, "Diyarbakır il merkezinde terör eylemi için geldikleri tespit edilen BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensupları Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince takibe alınmıştır. 3.10.2015 günü teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatan Emniyet görevlileri tarafından, hedef BTÖ mensupları saat 14.35 sıralarında merkez Bağlar İlçesi Sakarya Caddesi üzerinde vatandaşın can güvenliği ön planda tutularak kontrollü şekilde yapılan müdahale sonucunda yakalanmıştır. Yakalanan 1 kadın ve 1 erkek şahsın üzerinden 1 adet Glock marka tabanca ve tabancaya ait içerisinde fişek basılmış şarjör, 47 adet fişek, 1 adet F1 tipi el bombası, çeşitli örgütsel doküman çıkmıştır. Ayrıca gözaltına alınan şahısların ibraz ettikleri kimlik bilgi ve belgelerinin sahte olduğu anlaşılmıştır. Şahıslar gerekli tahkikattan sonra çıkarıldıkları mahkemece 7.10.2015 günü tutuklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyulur. "

Kaynak: Diyarbakır Söz