Kuyulara tarihi cami!

Hani İlçesine bağlı Kuyular mahallesinde 3 bin kişi kapasiteye sahip caminin temeli atıldı.

Kuyulara tarihi cami!

 Hani İlçesi kuzeyinde ve ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Kuyular Mahallesi'nde 3 bin kişilik cami temeli dün dualar eşliğinde atıldı. 1.5 milyon liraya malolacak 3 bin kişilik caminin temel atma törenine, Hani Kaymakamı Hidayet Sarı, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ergül ve İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ile cami yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlar katıldı.

>Törende konuşan Sarı, caminin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, caminin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

>BÖLGENİN EN BÜYÜK CAMİSİ

>Cami yapımını üstlenen hayırseverlerin adları açıklanmazken, yapılacak caminin 3 katlı, 6 kubbe ve 2 minareli olacağı belirtildi. Kız ve erkekler için Kuran kursu, imam evi ile konferans salonlarının da bulunacağı caminin, 1000 metrekarelik alana bir kompleks olarak inşa edileceği belirtildi. Yapımına başlanan cami kompleksinin bir yıl içinde tamamlanarak, Hani İlçe Müftülüğü'ne teslim edilmesi hedefleniyor. Kuyular Mahallesi, Hani İlçesi'ne bağlı bir beldeyken, büyükşehirler yasası kapsamında mahalle statüsü kazanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz