Görüş Bildir

Lağım mahalleyi bastı

Belediye ve Diski yetkililerine sorunlarını bildirdiklerini söyleyen esnaf, bütün bildirimlerimize rağmen patlayan kanalizasyona herhangi bir müdahale yapılmadığını dile getirdi.

Lağım mahalleyi bastı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde beş gündür patlayan kanalizasyon şebekesine müdahale etmeyen Belediye ve Diski'ye tepki yağıyor.

Merkez Bağlar ilçesi 231. Sokakta beş gündür patlayan kanalizasyon şebekesine herhangi bir müdahalenin olmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Patlayan kanalizasyon sularının beş gündür kendilerin kokuya boğduğunu belirten çevre sakinleri, Belediyeyi ve Diski'yi göreve çağırdı.

MAHALLEYİ LAĞIM BASTI

Belediye ve Diski yetkililerine sorunlarını bildirdiklerini söyleyen esnaf, bütün bildirimlerimize rağmen patlayan kanalizasyona herhangi bir müdahale yapılmadığını dile getirdi.

 

Atık suların Cemiloğlu Caddesini tamamen kapladığı gözlenen manzara hakkında mahalle ve sokak esnafından Şahin K, tepkilerini şöyle dile getirdi:

SEMT SAKİNLERİ TEPKİLİ

"Beş gündür sokağımızın kanalizasyonu patlamış durumdadır ve beş gündür bu rezaletin içerisinde yaşıyoruz, bu zaman zarfında tek bir müşteri işyerimize uğramış değil. Bu sorunumuzu Belediyeye ve Diski'ye bildirdiğimizde ya telefonlarını meşgule atıyorlar, ya makinelerimiz yok, ya da işçilerimiz yok diyorlar. Allah aşkına böyle bir rezalet olabilir mi? Güya metropol bir şehirde yaşıyoruz nedir bu çektiğimiz rezalet. Böyle bir rezaletti ilk defa görüyoruz, Allah aşkına beş günde bu sorun çözüme kavuşmaz mı?"

DİSKİ'NİN ÜZERİNE ATIYOR

Kanalizasyon atık sularının tamamı ile kapladığı Cemiloğlu Caddesinde esnaf olan Haci T ise, "Müteahhit firma sorumluluğu Diski'nin üzerine atıyor, Diski'de sorumluluğu Belediye'nin üzerine atıyor" diyerek tepkisini dile getirmeye şöyle devam etti: "Tam beş gündür Belediye ve Diski'yi arıyoruz ama maalesef gelip bu rezalete müdahale etmiyorlar, kimse soruna sahip çıkmadığından dolayı kanalizasyon ve içme suyu hatları birbirine karışmış durumdadır. Biz esnaf ve çevre sakinleri olarak bu problemi kendi aramızda çözmeye çalışıyoruz. Tam beş gündür Belediye'nin çamuru içinde bir hayat sürmekteyiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi