Murat Şenlikleri'ne büyük ilgi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Murat Ovası'nda geleneksel olarak düzenlenen ve 3 gün süren Murat Şenlikleri'ne yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Murat Şenlikleri'ne büyük ilgi

 Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Murat Ovası'nda geleneksel yapılan ve 3 gün süren Murat Şenlikleri'ne 20 bini aşkın kişi katıldı.

>AA'nın haberine göre Diyarbakır Silvan ilçesine bağlı Kumgölü köyünün Susamış mezrası mevkiinde şenliğin son gününde çadırlarda kına gecesi de düzenlendi, tefler eşliğinde halaylar da oynandı. Bir sahabeye ait olduğu belirtilen türbeyi ziyaret edenler dua ederek, ilahiler söyledi. Genç kız ve erkekler ellerine kına yakarak, ağaçlara bağladıkları bezlerle dilek diledi. Bu arada gençler arasında at yarışı da düzenlendi.

>BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI       

>Şenliğe katılan Batman'ın Sason ilçesi Yücebağ Beldesi Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, her yıl düzenlenen şenliğe bu yılki katılımın çok fazla olduğunu söyledi.

>ÇÖZÜM SÜRECİ HUZUR ORTAMI

>Çözüm süreciyle bölge kırsalında sağlanan huzur ve güven ortamının şenliğe de yansıdığını vurgulayan Çetinkaya, "Yıllardır yaşanan olaylar nedeniyle şenliklere katılım çok fazla olmuyordu. Çözüm süreci sayesinde büyük bir katılım oldu" dedi.

>TEMSİLİ DÜĞÜN

>Şenliğe katılan M. Ali Diker (75), yörede metfun olduğuna inanılan sahabenin düğününe bir hafta kala savaşta şehit düştüğünü ifade ederek, "Bu nedenle her yıl kabri başında temsili düğün yapılıyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz