Öksüz Kaldılar

Diyarbakır’da eşini boğarak öldürdüğü iddiasıyla aranan bir kişi, olayın meydana geldiği köye yakın bir bölgede ağaca asıl halde bulundu. Karı kocanın iki gün arayla yaşamını yitirmesiyle 3 çocuk öksüz kaldı.

Öksüz Kaldılar

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde şiddet gördüğü gerekçesiyle sığındığı kadın sığınmaevinden kaçarak eve dönen eşi Hacer Aladak'ı 3 gün önce öldürdüğü iddiasıyla aranan Musa Aladak, önceki gün köy yakınlarında bir ağaçta asılı bulundu. Aladak'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, Karı kocanın iki gün arayla yaşamını yitirmesiyle 3 çocuk öksüz kaldı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, olay ile ilgisi olduğu iddia edilen Hacer Aladak’ın eşi Musa Aladak hakkında Nöbetçi Ergani Sulh Ceza Hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildiği belirtildi.  Savcılık açıklamasında, "Nöbetçi Ergani Sulh Ceza Hakimliğinin yakalama kararına istinaden ilçe jandarma ekiplerince yapılan arama ve yakalama faaliyetleri sonucunda, Musa Aladak, Ergani ilçesi Çayırdere köyü Yukarı Şeyhan dere yatağı Pire mevkiinde bir ağaca asılı olarak bulunmuş olup, cesedi Ergani Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk incelemesinin ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiştir. Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu ile yapılan otopsi sonrası kesin ölüm nedeni hakkında ayrıca bilgi verilecektir." denildi.

SIĞINMA EVİNDEN KAÇARAK EVİNE DÖNMÜŞTÜ

Ergani'ye bağlı Çayırdere Köyü'nde yaşayan 3 çocuk annesi Hacer Aladak, eşi Musa Aladak ile yaşadığı sorunlar ve eşinin kendisine şiddet uygulaması nedeniyle evi terk etmişti. Yetkililerin devreye girmesiyle 1 ay önce bir kadın sığınma evine yerleştirilen Hacer Aladak, sığınma evinden kaçarak evine dönmüştü. 21 Mayıs'ta eşi ile yeniden tartışan 3 çocuk annesi Hacer Aladak'ı eşi Musa Aladak elektrik kablosu ile boğarak öldürmüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz