Görüş Bildir

Oy'una Sahip Çık Gençlik Yürüyüşü

Diyarbakır'da HDP ve DBP tarafından “Oy'una Sahip Çık Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi. Aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da bulunduğu grup, DBP İl Binası önünde toplandı. Daha sonra grup, Sümerpark'a kadar yürüdü. Sümerpark'taki program yapılan müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Oy'una Sahip Çık Gençlik Yürüyüşü

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır’da 'Oy'una sahip çık' sloganı ile yürüyüş düzenledi. Valilik tarafından izin alınmayan yürüyüşte, polis ile yöneticiler görüştü. İki kez durdurulan grup, polis eşliğinde yürüyüşü gerçekleştirdi. Partililer, polisin tavrını beğenince zırhlı araca HDP logosu yapıştırdı.

OY'UNA SAHİP ÇIK

HDP ve DBP il binası önünde bir araya gelen partililer, Bağlar ilçesindeki İstasyon Meydan’ına yürümek için toplandı. Parti otobüsü ile yürümek isteyen HDP ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu grup, polis engeli ile karşılaştı. Görüşmeler neticesinde polis, grubun trafiği engellemeden yürüyüş yapmalarına izin verdi. Grup, yürüyüşe başlarken trafiği kesti, bunun üzerine polis, ikinci kez grubun önünü kesti. Aralarında DBP’li ve HDP’li yöneticilerin de bulunduğu grup durduruldu. Grup adına polis ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan görüştü. Polis, trafiği engellememek için bu kez HDP’li grup ile beraber yürüyüşe geçti.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ

DBP Bağlar il binası önünde başlayan yürüyüşe trafik sorunu yaşanmaması için polis de eşlik etti. Güzergah boyunca trafiğin etkilenmemesi için polis sık sık uyarılarda bulundu. Grup ile birlikte yürüyen polisin tavrını beğenen partililer polis zırhlı aracına HDP’nin seçim sözü olan 'Bizler meclise' logosunu yapıştırdı. Güzergah boyunca polisin eşlik ettiği grup, olaysız bir şekilde Sümer Park alanına geldi. Grup, yürüyüşün ardından Sümer Park’ta düzenlenen konserde halay çekti.  Grup, yürüyüşün ardından slogan atarak dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi