Polise saldırıda iki tutuklama!

Çınar ilçesinde bir polisin şehit edildiği, bir vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklanırken, Silvan İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılarca yola döşenen mayının patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

Polise saldırıda iki tutuklama!

Çınar ilçesinde PKK mensuplarınca düzenlenen, bir polisin şehit edildiği, bir vatandaşın yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Bismil ilçesinde şüpheli otomobilde inceleme yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Otomobil üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu eyleme katıldıkları ve eylemi gerçekleştiren şahıslarla ilişki ve irtibat içinde oldukları tespit edilen A.T ve C.K, operasyonla Çınar ilçesinde yakalandı. Mahkemeye çıkarılan iki şahıs cezaevine gönderildi."

ŞÜPHE ÜZERİ YAKALANDI

Buarada, PKK tarafından bir çocuğun kaçırılması ve bir vatandaşın da evinde gasbedilmesi olaylarının şüphelisi olduğu iddiasıyla bir kişi tutuklandı.

Polisin açıklamasına göre, Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde  uygulama yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri A.Z'yi durdurdu. Şüphelinin üst aramasında kurusıkı tabanca ve fişek bulundu.  Gözaltına alınan A.Z'nin örgütce bir vatandaşın evinde gasbedilmesi ve bir çocuğun kaçırılması olaylarının şüphelisi olduğu belirlendi. Şüpheli A.Z, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

SİLVAN BARAJI YOLUNDA

Olay, dün saat 05.40'da Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Bayrambaşı ile  Onbaşılar Mahallesi arasında meydana geldi. Silvan Barajı'nın güvenliğini sağlamak için giden zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen bir mayın patladı. Zırhlı aracın geçişi sırasında yapılan mayınlı saldırıda araçta bulunan 2 askerin yaralandığı belirtildi. Saldırı sonucu hasar gören araçtaki yaralı askerler Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda takviye gönderildi. Yaralı askerlerin ilk tedavilerinin ardından askeri helikopter ile Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edildi.

BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sason Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince merkez ve Sason ilçesi ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde örgüte yönelik 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kent merkezinde 2, Sason'da 7 ve Bismil'de 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Diğer 5 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonda şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 3 tüfek ve bu silahlara ait 35 mühimmat ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

MARDİN'DEKİ GÖZALTILAR

Savur ilçesinde güvenlik güçlerinde Yayla Yanı ve Üçerli Mahallesi'nde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Ş.A. ve G.G, Dargeçit ilçesinin Bahçebaşı ve Sümer mahallesinde ise Ş.İ ve Ş.Ç gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.A ve G.G, "terör örgütü üyesi olmak", Ş.İ ve S.Ç de "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklandı.

ASKERİ ARACA MAYIN

Bingöl-Kiğı karayolunun 62'nci kilometresindeki Bingöl-Karakoçan yol ayrımında, örgütce yola döşenen uzaktan kumandalı mayın, yol güvenliğini sağlayan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamanın şiddetiyle yolda geniş bir çukur oluştu. Olayda can kaybı yaşanmazken, zırhlı araç hasar gördü. Saldırganların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz