Görüş Bildir

Şehitlere Gözyaşı!

PKK saldırılarında şehit düşen iki asker ve iki polis bugün düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Şırnak'ta şehit olan Onbaşı Hamza Yıldırım, Ankara'da devletin zirvesinin katılımıyla uğurlanırken; Adana ve Malatya'daki cenazelerde gözyaşı ve öfke vardı.

Şehitlere Gözyaşı!

Şırnak’ta Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerden Onbaşı Hamza Yıldırım’ın cenaze namazı Kocatepe Camii’nde kılındı. Şehidin cenazesi daha sonra memleketine gönderildi. Şırnak’ta şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi Malatya’da, polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar ise Adana’da düzenlenen cenaze törenlerinin ardından defnedildiler.

Şehit Onbaşı Yıldırım için düzenlenen cenaze törenine; Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile bakanlar katıldı ve bürokratlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı bir süre silah arkadaşlarının omzunda taşındı. Törenin ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Bala’nın Karahamzalı Köyü’ne gönderildi.

İŞÇİ BABA GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şırnak’da, yol güvenliği aldıkları sırada PKK saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi ise Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Teğmenin cenazesi bugün Helikopter ile Malatya’ya getirildi. Şehir mezarlığına götürülen naaşı, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, şehir mezarlığında bulunan şehitlik de toprağa verildi. Şehit Teğmenin annesi Gafure Tanrıverdi, ”Oğlum Vatana Feda olsun “ diye bağırdı. Şehit asker İbrahim Tanrıverdi’nin inşaat işçiliği yapan babası Hasan Tanrıverdi, güçlükle ayakta dururken, yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi.

ŞEHİT POLİSLER ADANA’DAN UĞURLANDI

Adana’da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler İsa İpek ve Serdar Kazar için Adana Valiliği’nde tören düzenlendi. Adli tıp kurumunda otopsileri yapılan şehit polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar’ın cenazeleri tören için Adana Valiliği bahçesine getirildi.

‘KUZUMU GETİRİN BANA, KUZUMU İSTİYORUM’

Şehit polis memuru İsa İpek’in annesi Durdu İpek, “Kuzumu getirin bana kuzumu istiyorum” diye gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesini kadın polisler sakinleştirdi.

Cenazeler araçtan indirildikten sonra meslektaşlarının omuzlarında Türk bayrağına sarılı tabutlar tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin eşi Pınar İpek, gözyaşları arasında sarıldığı tabutu öptü. Şehidin 2 aylık bebeği Asya’yı bir kadın polis kucağına alarak baktı. Şehidin yakınlarının feryatları karşısında kadın polis de gözyaşlarını tutamadı.

Şehit polis memuru Serdar Kazar’ın annesi Hatice Kazar da tabut başına gelerek tabuta sarılıp gözyaşına boğuldu, baygınlık geçirdi. Amcası Yusuf Kazar ise yeğeninin fotoğrafına alnını koyup gözyaşlarına boğuldu.

Dualar okunduktan sonra cenazelerden biri ambulans ile diğeri cenaze aracıya konuldu. İsa ipek cenazesi Ceyhan’ın Başörün Köyü’nde Serdar Kazar’ın cenazesi ise Buruk Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi